Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πόδι για τη μεγάλη συγκέντρωση

Σύσκεψη φορέων με πρωτοβουλία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»

Με στόχο η συγκέντρωση που οργανώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ τη Δευτέρα 23 του Γενάρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους και η πορεία που θ' ακολουθήσει προς το αμερικάνικο προξενείο και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να αποτελέσουν δυνατό, περήφανο και μαχητικό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, οι Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης δίνουν τη μάχη της προπαγάνδισης και καλούν όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, κάθε δημοκρατικό πολίτη, όλο το λαό, στην πόλη και στην ύπαιθρο να συμμετάσχουν μαζικά.

Καθημερινά με εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενημερώνουν πως τα αντικομμουνιστικά μέτρα δε στρέφονται μόνο κατά των κομμουνιστών. Βάζουν στο στόχαστρο στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Αφορούν όλο το λαό γιατί ποινικοποιούν τη λαϊκή αγωνιστική δράση και την ταξική πάλη. Γι' αυτό η απάντηση σ' αυτή την επιχείρηση πρέπει να εκφραστεί παλλαϊκά. Αυτό το κάλεσμα μετέφεραν και χτες το απόγευμα δεκάδες κομμουνιστές που πραγματοποίησαν πανεξόρμηση στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης ξεκινώντας την εξόρμηση από το άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ψηλά η σημαία της αντίστασης

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται για να εκφραστεί η αντίθεση του λαού στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, χτες βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων και συνδικαλιστών της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Ο Σ. Βαλανάς, από μέρους της Γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», παρουσίασε το περιεχόμενο και τους στόχους του μνημονίου, μίλησε για την αντίδραση που εκδηλώνεται σε ελληνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, σημείωσε ως θετική την αφύπνιση της διανόησης και τη θέση που παίρνει για να μην περάσει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Τέλος, τόνισε πως ανεξαρτήτως της υπερψήφισης ή όχι του μνημονίου από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η σημαία του αγώνα και της αντίστασης πρέπει να παραμείνει ψηλά, γιατί η επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και στις ελευθερίες θα εντείνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η διατήρηση του καπιταλιστικού συστήματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αιρετοί της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων, της ΠΟΕΕΠ, του ΠΑΜΕ, των πέντε ΕΛΜΕ, Συλλόγων Γυναικών, της ΠΑΣΥ, της ΕΔΥΕΘ, της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν, απλοί εργαζόμενοι και φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ