Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Πικετοφορίες στη Μόσχα

Εκατοντάδες Μοσχοβίτες πήραν μέρος στις πικετοφορίες διαμαρτυρίας, που οργάνωσε έξω από 5 πρεσβείες στη Μόσχα και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες το ΚΚΡΟ, με τη συνδρομή κι άλλων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της Ρωσίας, που αντιτίθενται στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο στις 16/1. Οι πικετοφορίες επαναλήφθηκαν και χτες.

Οπως δήλωσε στα ρωσικά ΜΜΕ ο Ιβάν Μέλνικοφ, Α` αντιπρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, η πρεσβεία της Σουηδίας επιλέχτηκε ως τόπος διαμαρτυρίας, γιατί το μνημόνιο το έχει εκπονήσει Σουηδός βουλευτής, η πρεσβεία της Γαλλίας γιατί η «δίκη - παρωδία», κατά του κομμουνισμού, θα γίνει σε αυτή τη χώρα. Λετονία κι Αζερμπαϊτζάν, γιατί οι βουλευτές αυτών των χωρών παίζουν ιδιαίτερα δραστήριο ρόλο στην όλη επιχείρηση, και, τέλος, έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, που αποτελούν την αιχμή του αντικομμουνισμού.

Στο μεταξύ, με κοινή ανακοίνωσή τους μια σειρά πολιτικές, μαζικές οργανώσεις και συνδικάτα της Ρωσίας ζητούν την απόρριψη του αντικομμουνιστικού μνημονίου. Την ανακοίνωση υπογράφουν μεταξύ άλλων το ΚΚΡΟ, το ΚΕΚΡ -ΚΚΡ, η Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας, η Συνομοσπονδία Εργασίας της Ρωσίας, το Συνδικάτο των μηχανικών στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας, το Συνδικάτο των λιμενεργατών της Ρωσίας, το Συνδικάτο στον αγροτο-βιομηχανικό τομέα, το κοινωνικό κίνημα «Για την αναγέννηση της εγχώριας επιστήμης», η «Ενωση Σοβιετικών αξιωματικών», το «Κίνημα υποστήριξης του στρατού», η «Επιτροπή υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών», οι «Ρώσοι επιστήμονες σοσιαλιστικού προσανατολισμού», η Πανρωσική ένωση γυναικών, το Ρωσικό χριστιανικό κοινωνικό κίνημα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ