Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Αντικομμουνιστικό «μνημόνιο»

Αύριο στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια, την ερχόμενη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ. στην Αριστοτέλους, σήμερα στη Λάρισα στις 7 μ.μ., παντού, σε κάθε μικρή ή μεγάλη πόλη της χώρας, ο ελληνικός λαός διαδηλώνει για δυο λόγους: Διαδηλώνει, πρώτον, ενάντια στην παραχάραξη της παγκόσμιας Ιστορίας. Διαδηλώνει, δεύτερον, ενάντια στην παραχάραξη της ίδιας της δικής του Ιστορίας. Αυτοί που τόλμησαν να φέρουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό «μνημόνιο» για να ταυτίσουν συκοφαντικά τον κομμουνισμό με το φασισμό, θα πάρουν στην Ελλάδα ένα μάθημα Ιστορίας.

*

Γιατί η Ιστορία της Ελλάδας γράφει:

«Το ΕΑΜ μας έσωσε από την πείνα, θα μας σώσει κι από τη σκλαβιά»!

Γιατί η Ιστορία της Ελλάδας γράφει:

«Εμπρός, ΕΛΑΣ - ΕΛΑΣ - ΕΛΑΣ για την Ελλάδα, το δίκιο και τη λευτεριά»!

Γιατί η Ιστορία της Ελλάδας γράφει:

«Με αρχηγούς Σαμαρινιώτη, τον Σαράφη και τον Αρη (...) ξεψυχάει ο αγκυλωτός του φασισμού»!

***

Εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους, τραυματίστηκαν, ή αγωνίστηκαν με όλα τα μέσα και με κάθε τρόπο ενάντια στους εισβολείς στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρόντες, μπροστάρηδες, οργανωτές αυτού του αγώνα ενάντια στο φασισμό ήταν παντού οι κομμουνιστές.

Στα χαρακώματα κατά του ναζισμού, στα αντάρτικα βουνά, στην παρανομία, στα κρατητήρια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα, στις πόλεις και στα χωριά, είναι το αίμα εκατομμυρίων κομμουνιστών που έπνιξε το τέρας του ναζισμού.

*

Ο,τι και να κάνουν, όσο ψεύδος, όση λάσπη κι αν ρίξουν στην Ιστορία, το αιώνιο σύμβολο κατά του φασισμού θα μείνει όρθιο, καθάριο, κατακόκκινο: Στάλινγκραντ!

*

Θα είναι αιώνια η τιμή και η δόξα του λαού της Σοβιετικής Ενωσης. Του κράτους των εργατών. Θα είναι αιώνια η τιμή και η δόξα των μπολσεβίκων. Αυτοί τσάκισαν το φίδι. Αυτοί εξόντωσαν 607 ναζιστικές μεραρχίες στο ανατολικό μέτωπο, προκαλώντας τετραπλάσιες απώλειες, από όλες τις άλλες απώλειες που είχε συνολικά ο στρατός του Χίτλερ σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

*

Κι αυτοί είναι που πλήρωσαν το πιο βαρύ φόρο αίματος, που επωμίστηκαν τις πιο οδυνηρές θυσίες:

Σε έναν πόλεμο που η Βρετανία είχε 375.000 νεκρούς και οι ΗΠΑ περίπου 400.000, η ΕΣΣΔ προσέφερε πάνω από 20 εκατομμύρια παιδιά της! Πάνω από 10 εκατομμύρια οι ανάπηροι και οι τραυματίες. Ο ανθός των κομμουνιστών έφραξε με τα στήθια του το Στάλινγκραντ, το Λένινγκραντ, τη Μόσχα, το Κουρσκ, τη Σεβαστούπολη. Πάνω από 1.700 πόλεις, πάνω από 70.000 χωριά, πάνω από 30.000 βιομηχανικές επιχειρήσεις, πάνω από 100.000 συνεταιριστικές μονάδες, αμέτρητες χιλιάδες νοσοκομεία, σχολεία, βιβλιοθήκες έγιναν στάχτη από τους ναζί («Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ - "Για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών" - 9 Μάη 1945»).

*

Αυτά πρόσφερε η ΕΣΣΔ στον πόλεμο κατά του φασισμού. Αυτή είναι η σχέση του σοσιαλισμού και των κομμουνιστών με το φασισμό: Σχέσεις που τις χωρίζει αίμα! Το περισσότερο αίμα που χύθηκε ποτέ στην ανθρωπότητα!

Πόσο γελοίοι είναι οι πλαστογράφοι αν νομίζουν ότι αυτή η εποποιία μπορεί να λασπολογηθεί...

***

Αυτοί που σήμερα τολμούν να ξαναγράφουν την Ιστορία, είναι προβεβλημένα στελέχη του συστήματος που γεννά το φασισμό. Ο καπιταλισμός γέννησε το φασισμό, τότε. Ο καπιταλισμός τον γεννά και σήμερα.

Τα κόμματα των «κυρίων» που ζητούν την καταδίκη του κομμουνισμού στο Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι τα δεκανίκια του φασισμού. Οταν οι κομμουνιστές καλούσαν από το καλοκαίρι του 1935 στη γραμμή των αντιφασιστικών μετώπων, όταν στο 7ο Συνέδριό της η Κομμουνιστική Διεθνής όριζε ως πρώτο καθήκον όλων των Κομμουνιστικών Κομμάτων την πάλη ενάντια στο φασισμό, οι αστοί, τα συντηρητικά και σοσιαλδημοκρατικά τους κόμματα, τα αστικά κράτη και οι ταγοί τους, είτε έκλειναν τα μάτια είτε ενίσχυαν ανοιχτά το φασισμό:

*

Η αστική Ευρώπη άφηνε ανενόχλητο το φασίστα Φράνκο στην Ισπανία. Ο βασιλιάς Βίκτορ Εμανουέλ, τοποτηρητής του αστικού κράτους, ανέθετε την κυβέρνηση της Ιταλίας στον Μουσολίνι. Το Βατικανό και ο πάπας «αποκήρυσσαν» τους κομμουνιστές και έπαιρναν υπό την προστασία της Καθολικής Εκκλησίας τον Χίτλερ. Οι μεγιστάνες του πλούτου, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες παρέδιδαν διά του Προέδρου του γερμανικού κράτους την κυβέρνηση στους ναζί. Είναι αυτοί που ακόμα και όταν Γαλλία και Βρετανία μπήκαν στον πόλεμο, αρνούνταν στην πραγματικότητα να τον διεξαγάγουν, παρά μήνες αργότερα, αφήνοντας τον Χίτλερ ανενόχλητο και πρωταγωνιστώντας σε αυτό που αποκαλέστηκε «παράξενος πόλεμος»...

*

Οι απόντες και οι ένοχοι του τότε, εμφανίζονται σήμερα για να συκοφαντήσουν εκείνους που πολέμησαν το φασισμό, με πρώτους τους κομμουνιστές!

***

Δεν πρόκειται απλώς για αναθεωρητές της Ιστορίας. Πρόκειται για ένα «μαύρο» συνονθύλευμα που επιδιώκει, μετά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες, να μετουσιώσει τον υπέρ του συσχετισμό της πολιτικής δύναμης, όπως διαμορφώθηκε μετά το 1990, σε έναν παγκόσμιο ιδεολογικό «μακαρθισμό», αντλώντας από το ίδιο το ναζιστικό-γκεμπελικό οπλοστάσιο: «Πες πες κάτι θα μείνει».

*

Το δηλητήριο κατά των κομμουνιστών, η ανατροπή της αλήθειας, η κατασκευή μιας άλλης «Ιστορίας» δεν προωθούνται - μόνο - επειδή τους ενοχλεί το παρελθόν.

Θέλουν να καθορίσουν το παρόν και το μέλλον.

Θέλουν στη θέση της μνήμης που διδάσκει, να τοποθετήσουν το ψεύδος που χειραγωγεί.

Θέλουν στη θέση του παραδείγματος που χειραφετεί, να τοποθετήσουν την απάτη που καθηλώνει, παθητικοποιεί, στερεί τη δυνατότητα της γνώσης, της σύγκρισης.

Θέλουν στη θέση του αγωνιστή και του κομμουνιστή-πρότυπο, να τοποθετήσουν μια συκοφαντημένη πολιτική καρικατούρα, θέλουν νέους ανθρώπους ευάλωτους στην προπαγάνδα, μια νέα γενιά που δε θα διδάσκεται από τους κομμουνιστές, αφού στη θέση του πραγματικού κομμουνιστή οι παραχαράκτες θα έχουν κατασκευάσει ένα σκιάχτρο.

***

Απέναντι σε αυτή την άθλια επιχείρηση, οι κομμουνιστές έχουν και πάλι το χρέος να σηκώσουν την ιστορία στις πλάτες τους. Οχι για να σώσουν τη δική τους τιμή, αφού «σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει», αλλά, κυρίως, γιατί κι αυτή η μάχη είναι η συνέχεια της μάχης ενάντια στο φασισμό.

*

Αυτοί που θέλουν να μας «καταδικάσουν» σήμερα, αυτοί που μας ζητούν «δήλωση μετανοίας», αυτοί που βαφτίζουν «έγκλημα» την πάλη των τάξεων, αυτοί που έχουν το θράσος να ταυτίσουν τα εκατομμύρια θύματα του φασισμού με το φασισμό (!), είναι αυτοί που:

Αναστηλώνουν τα χιτλερικά σύμβολα, αναρτούν μνημεία των «Ες Ες», βαφτίζουν τους δοσίλογους «εθνικούς ήρωες», κηρύσσουν την 9η Μάη (μέρα νίκης κατά του φασισμού) «μέρα πένθους» (!) στις Βαλτικές χώρες, και έχουν τις ευλογίες του συνόλου της καπιταλιστικής Ευρώπης, με τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ για θέματα διεύρυνσης, «κύριο» Φερχόιγκεν, να δηλώνει πέρσι ότι καλώς διώκονται οι κομμουνιστές εκεί όπου, την ίδια ώρα, αποκαθίστανται οι φασίστες!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ