Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής για το «μνημόνιο»

Την πρόεδρο της Βουλής Αννα Μπενάκη - Ψαρούδα επισκέφθηκε χτες η Συντονιστική Επιτροπή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες» και της επέδωσε κείμενο διαμαρτυρίας - με τις πρώτες 663 υπογραφές - κατά του προωθούμενου αντικομμουνιστικού μνημονίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Οπως αναφέρεται σε δελτίου Τύπου της Βουλής «οι Α. Μαγκάκης και Στρ. Κόρακας ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας ενημέρωσαν την κυρία Μπενάκη - Ψαρούδα για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η υιοθέτηση του εν λόγω κειμένου για τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες, τη δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων και το δικαίωμα ιδεολογικής έκφρασης των πολιτών στις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ζήτησαν τη συμβολή της, καθώς και του συνόλου των βουλευτών, ώστε να απορριφθεί το μνημόνιο.

Η πρόεδρος της Βουλής, αφού άκουσε με ενδιαφέρον τα θέματα που τέθηκαν, υπογράμμισε τη σταθερή θέση του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών και αρχών, όπως και των ατομικών, πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης και οι Δ. Καλτσώνης, Α. Ρεμπής, Δ. Σουλιώτης, Μ. Φραγκιαδάκη και Χ. Παπαμάργαρης».

Η αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» επισκέφθηκε και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Απ. Κακλαμάνης είπε ότι η προώθηση του αντικομμουνιστικού ψηφίσματος μας αφορά όλους και είναι επικίνδυνη εξέλιξη, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του για τη δράση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ