Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Νομάρχης Χίου

«Εκφράζω την κατηγορηματική μου αντίθεση με την προώθηση από την Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης μνημονίου με τίτλο "Για την ανάγκη καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων και των κομμουνιστικών κομμάτων που δεν καταδικάζουν αυτά τα εγκλήματα".

Αυτή η πρωτοβουλία, όχι μόνο προσβάλλει βάναυσα την ιστορική αλήθεια και τη μνήμη των πολιτών, αλλά αποτελεί και ολοφάνερη παραβίαση βασικών δημοκρατικών αρχών και δικαιωμάτων των πολιτών για την ελεύθερη ιδεολογική και πολιτική τους έκφραση.

Η προσπάθεια ταύτισης ναζισμού και κομμουνισμού, όπως προωθείται από το εν λόγω Μνημόνιο, προσβάλλει τα εκατομμύρια θύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τις θυσίες χιλιάδων αντιφασιστών αγωνιστών, τη συμβολή του κομμουνιστικού κινήματος και της Σοβιετικής Ενωσης στη συντριβή του φασισμού.

Ειδικότερα, στην πατρίδα μας, είναι γνωστή η ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ και των μελών του σε κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, όπως η Εθνική μας Αντίσταση, ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα και ο αντιδικτατορικός αγώνας. Ολα αυτά δεν μπορούν να διαγραφούν από ανιστόρητες κατευθυνόμενες αποφάσεις.

Η νηφάλια, αντικειμενική και επιστημονικά ορθή αποτίμηση κοινωνικών και πολιτικών συστημάτων και ιδεολογιών, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να υποκατασταθεί, από μισαλλόδοξες κρίσεις με προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες.

Ως δημοκρατικός πολίτης, εκφράζω για μια ακόμη φορά την αντίθεσή μου και είμαι αλληλέγγυος μαζί σας στην προσπάθεια για να μην υιοθετηθεί από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης το από κάθε άποψη, απαράδεκτο Μνημόνιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ