Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αλλο σύστημα χρειάζεται...

«Ο αριθμός των ανέργων σε ολόκληρο τον κόσμο το 2005 ανήλθε στα 191,8 εκατομμύρια - περίπου το μισό του ανερχόμενου σε 460 εκατομμύρια πληθυσμού της ΕΕ των 25 - παρουσιάζοντας αύξηση 2,2 εκατομμύρια από το 2004 και 34,4 εκατομμύρια από το 1995 (...) σχολιάζοντας τα στοιχεία ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Χουάν Σομάβια, μίλησε για "παγκόσμια κρίση τεραστίων διαστάσεων". "Χρειαζόμαστε νέες πολιτικές και πρακτικές για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτά" πρόσθεσε» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ελπιδοφόροι «απαράδεκτοι»

«Η απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων πολιτών μπορεί να ακυρώσει κάθε σχεδιασμό της κρατικής μηχανής» (ο Π. Αμυράς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Βγάλε άκρη με τα ζωντανά

«Σε "ζωντανή σύνδεση" με τα Τέμπη και την εκεί "απεσταλμένη" (μια κοπελιά... ντυμένη και μακιγιαρισμένη λες και θα 'βγαινε στην... πασαρέλα, χωρίς καπέλο και κασκόλ, με θερμοκρασίες που η ίδια διαβεβαίωνε πως ήταν "πολύ κάτω από το μηδέν"!), ο στα κεντρικά στούντιο του αθηναϊκού καναλιού παρουσιαστής είδε ξαφνικά στο πλάνο, πίσω να περνάει ένας ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, που έκανε... τη δουλιά του ο άνθρωπος, και αμέσως "διέταξε" την απεσταλμένη: "Πιάσε τον υποστράτηγο που περνάει πίσω σου, και πες του να έρθει να μας πει δυο λόγια..." - και εκείνη "ζωντανά" γύρισε και φώναξε στον αξιωματικό: "Κύριε υποστράτηγε, για ελάτε εδώ αμέσως, είμαστε στον αέρα και θέλουμε να μας πείτε τι γίνεται..."! Την "έφτυσε", φυσικά (και με το δίκιο του, ο άνθρωπος...), κάτι που διόλου δεν άρεσε στον παρουσιαστή που με επιτιμητικό ύφος σχολίασε, "δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας αγνοεί ο υποστράτηγος!". Πού να καταλάβει, με την αίσθηση της "εξουσίας" που έχουν αποκτήσει οι διάφοροι τηλεαστέρες...» (ο Θάνος Οικονομόπουλος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ