Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Αναγκαία η μονάδα αποκατάστασης

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη και Βέρας Νικολαΐδου για τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο

«Απαιτείται άμεσα να χρηματοδοτηθεί το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας (ΠΠΓΝΠ) και να δημιουργηθεί σ' αυτό Μονάδα Φυσικής Αποκατάστασης, 100% δημόσια, με δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για όλους, πλήρως στελεχωμένης με μόνιμο προσωπικό, σε δικές της κτιριακές εγκαταστάσεις, γιατί η υπάρχουσα κτιριακή υποδομή δεν το επιτρέπει» τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Βέρα Νικολαΐδου σε Ερώτησή τους για τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ θυμίζουν ότι κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων αποφασίστηκε η δημιουργία Μονάδας Φυσικής Αποκατάστασης στο ΠΠΓΠ. «Ετσι, σημειώνουν, θα υλοποιούνταν ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων και της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΠΠΓΝΠ, δεδομένου ότι οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής για την παραπάνω μονάδα ήταν και είναι αυξημένες, αφού δεν υπάρχει δημόσιο κέντρο αποκατάστασης σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα καλύπτονταν οι όποιες υποχρεώσεις για την περίοδο των αγώνων. Η τότε κυβέρνηση αντί να χρησιμοποιήσει τα κονδύλια από τα Ολυμπιακά έργα και δημιουργήσει τη μονάδα στο ΠΠΓΝΠ, εξυπηρέτησε στην ουσία γνωστό Ιατρικό Κέντρο ιδιωτικών συμφερόντων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία με τεράστια ποσά και να "χαρίζονται" στους ιδιώτες μεγάλα κέρδη. Χαρακτηριστικό είναι παράδειγμα του ΙΚΑ που πληρώνει 150 ευρώ για κάθε μέρα νοσηλείας, τουλάχιστον ένα μήνα για κάθε ασφαλισμένο του».

Και οι βουλευτές του ΚΚΕ καταλήγουν: «Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για τη δημιουργία της παραπάνω μονάδας ώστε να σταματήσει επιτέλους η αφαίμαξη των λαϊκών οικογενειών, σε βάρος της υγείας όσων ασθενών και τραυματιών έχουν ανάγκη αποκατάστασης, καθώς και η πριμοδότηση της δράσης του ιδιωτικού κεφαλαίου στον ευαίσθητο αυτό τομέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ