Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΠΑΤΡΑ
«Κρατάνε» ναυτεργάτες και εργαζόμενοι

Παρά τις πιέσεις και τις εισαγγελικές παρεμβάσεις τα πλοία έμειναν δεμένα στο λιμάνι

ICON

Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν την απεργία τους οι ναυτεργάτες στο λιμάνι της Πάτρας, παρά την κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης από την κυβέρνηση. Οι ναυτεργάτες, στην πρώτη γραμμή οι νέοι, περιφρουρούν την απεργία τους με τη στήριξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να φύγει ούτε ένα πλοίο.

Παράλληλα, εντείνονται οι πιέσεις από το Λιμεναρχείο, τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση για να σπάσει η απεργία. Χτες το πρωί, παρουσία του λιμενάρχη και της εισαγγελέα, πίεζαν ανεπιτυχώς τους ναυτικούς να κινήσουν το «Σούπερ Φαστ 5» τρομοκρατώντας τους με την επιστράτευση. Οι ναυτεργάτες και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, που βρίσκονται από το πρωί στους καταπέλτες, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ αντιμετώπισαν την τρομοκρατία συνεχίζοντας τον αγώνα. Πιέσεις ασκήθηκαν στα πληρώματα και άλλων πλοίων χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα δυο μεθυσμένοι οδηγοί, καθοδηγούμενοι από ταξιδιωτικούς πράκτορες προσπάθησαν να εισέλθουν ταυτόχρονα με τις νταλίκες τους στο «Γιουρόπα Παλάς» πέφτοντας πάνω στις ομάδες περιφρούρησης. Με τη σθεναρή στάση των απεργών και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ τελικά απωθήθηκαν και οι δυο οδηγοί συνελήφθησαν από το Λιμενικό.

Κοντά στους απεργούς ναυτεργάτες βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης. Τα ταξικά σωματεία επίσης εκδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας έχει κηρύξει για σήμερα Πέμπτη 24ωρη απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης. Επίσης 4ωρη στάση εργασίας κήρυξε για τη χτεσινή μέρα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Το ΠΑΜΕ οργάνωσε χτες το απόγευμα συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Τριών Συμμάχων που κατέληξε στο λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ