Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγωνιστικό αντάμωμα στους καταπέλτες

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό η κινητοποίηση. Σήμερα στις 9 π.μ. το νέο ραντεβού των εργαζομένων

Η ώρα είναι 4.30 μ.μ. Οι βάρδιες στο πόστο τους. Εργάτες και νεολαίοι στους καταπέλτες, με τις σημαίες του ΠΑΜΕ να κυματίζουν. Ενα πανό καταδίκης της επιστράτευσης, με την υπογραφή της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ έχει σφραγίσει την πρύμνη του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η μικροφωνική δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να αναγγέλλει ψηφίσματα συμπαράστασης, να τονώνει το ηθικό των απεργών και των άλλων εργαζομένων με τραγούδια του αγώνα. Μοναδικές στιγμές στο λιμάνι του Πειραιά. Από εκείνες που μόνο εργάτες μπορούν να δημιουργήσουν, με το δυναμισμό και την αποφασιστικότητά τους, με την πίστη στο δίκιο τους.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ.

Από την άλλη άκρη του λιμανιού ένα ποτάμι εμφανίζεται, ένα ποτάμι από λάβαρα του ΠΑΜΕ. Είναι οι εργατοϋπάλληλοι της Αθήνας, που μετά την προσυγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό, κατευθύνονται με πορεία στο χώρο μπροστά από το πλοίο. Ανταμώνουν με τους ναυτεργάτες και τους συναδέλφους μέσα σε συνθήματα, χειροκροτήματα και τραγούδια. Ανάμεσά τους, εργαζόμενοι από χώρους δουλιάς του Πειραιά και της Αθήνας που μέτρησαν και μετρούν το μπόι τους στις μάχες με την εργοδοσία, την πολιτική της κυβέρνησης. Με μπούσουλα το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Ο Γ. Μαυρίκος μιλώντας στους συγκεντρωμένους
Ο Γ. Μαυρίκος μιλώντας στους συγκεντρωμένους
Το καπό του αυτοκινήτου με τη μικροφωνική μετατρέπεται σε εξέδρα. Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, παίρνει πρώτος το λόγο: «Με αυτή την απεριόριστη, ταξική αλληλεγγύη, σήμερα τσακίζουμε την επιστράτευση». Και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα «μέχρι το τέλος, μέχρι να τσακιστεί η αντεργατική πολιτική».

Ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ακολουθεί στο αυτοσχέδιο βήμα: «Είναι επιστράτευση για ολόκληρη την εργατική τάξη», σημειώνει. «Οι ταξικές δυνάμεις με τη δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης φέρνουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι «οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα έχουν έναν κοινό εχθρό, την κυβέρνηση και τις αντιλαϊκές πολιτικές».

Εχει πια νυχτώσει. Οργανώνεται η περιφρούρηση και το μαζικό ραντεβού ανανεώνεται για σήμερα το πρωί, στις 9 π.μ. μπροστά από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ