Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Ολοι στην 4ωρη στάση εργασίας

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τρίτη 28 του Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά της Γιούρομπανκ

Από το προχτεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Από το προχτεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Μια μέρα μετά τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα οι ταξικές δυνάμεις μπαίνουν και πάλι στην πάλη, προετοιμάζοντας την πανελλαδική πανεργατική στάση εργασίας στις 28 του Φλεβάρη. Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει την ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης των αγώνων για να χτυπηθούν η κρατική βία, ο εργοδοτικός αυταρχισμός και η αδιαλλαξία και προκλητικότητα του ΣΕΒ. Ταυτόχρονα, καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά της Γιούρομπανκ (διασταύρωση Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης), στα πλαίσια της 4ωρης στάσης. Στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η επιτυχία που σημείωσαν τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε 55 πόλεις της χώρας, σημειώνεται στην ανακοίνωση, αποτελεί μια στέρεη βάση για τη συνέχιση του αγώνα με την 4ωρη πανελλαδική πανεργατική στάση εργασίας την Τρίτη 28 του Φλεβάρη 2006. Η όξυνση της επίθεσης από την πλευρά κυβέρνησης και ΣΕΒ σε βάρος της εργατικής τάξης κάνει την ανάγκη για όξυνση της ταξικής πάλης επιβεβλημένη.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας για όλους τους κλάδους. Είναι αγώνας για όλους μας. Για μας και τα παιδιά μας. Ενωμένοι με τα ταξικά συνδικάτα και τους στόχους του ΠΑΜΕ να χτυπήσουμε την κρατική βία, τον εργοδοτικό αυταρχισμό, την αδιαλλαξία και την προκλητικότητα του ΣΕΒ.

Με τη συνολική αγωνιστική συμμετοχή μας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέχτες ενάντια στην πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, ενάντια στους τραπεζίτες, ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου Λιπασμάτων, στις επιδιώξεις της εργοδοσίας της ΣΕΞ ΦΟΡΜ και στην πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ. Να δυναμώσουμε την εργατική αλληλεγγύη, γιατί "η καμπάνα χτυπά για όλους".

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το μαχητικό "παρών" στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης 28 του Φλεβάρη. Η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας Γιούρομπανκ που πρωτοστατεί στις αντεργατικές επιθέσεις, στη διασταύρωση των οδών Βουλιαγμένης-Καλλιρρόης.

Με την παρουσία τους οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα διατρανώσουν τη διάθεσή τους να παλέψουν για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας γνήσιες και πραγματικές, που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Ταυτόχρονα, θα ενισχύσουν τη διάθεση για κλιμάκωση της πάλης με την 24ωρη απεργία του Μάρτη και την προοπτική της.

ΟΛΟΙ στην 4ωρη στάση εργασίας.

ΟΛΟΙ στις 12 το μεσημέρι στη διασταύρωση Βουλιαγμένης- Καλλιρρόης στη Γιούρομπανκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ