Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δυναμικό συλλαλητήριο

Δυναμικό συλλαλητήριο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου που συρρικνώνει και πετσοκόβει το σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι χτες το απόγευμα στα Γιάννενα. Εργάτες και εργάτριες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ πρόβαλαν ταυτόχρονα την προοπτική του ενιαίου συντονισμού και της πάλης των εργαζομένων σε στεριά και θάλασσα, της νεολαίας, των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, όσων πλήττονται από αυτήν την αντεργατική λαίλαπα.

Σε μια περίοδο όξυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης με αιχμή την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της Κυριακάτικης αργίας, αλλά και έντασης της κρατικής βίας και του αυταρχισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία εκφράστηκε στην απεργία των ναυτεργατών προκειμένου να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα συνολικά των εργαζομένων, οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες γνωστοποίησαν στη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την απόφασή τους να συνεχίσουν την πάλη τους για την ικανοποίηση και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους που βάζει το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών.

Η ανεργία που εκτινάχτηκε στο 25%, το κλείσιμο των επιχειρήσεων (ΧΥΤΗΡΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ), η μεταφορά δραστηριοτήτων τους στην Αλβανία (ΤΟΠ), η ανασφάλιστη εργασία, οι απλήρωτοι για μήνες εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, το καθεστώς γαλέρας που επικρατεί για τους εργαζόμενους στην Εγνατία, είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο νομό.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ