Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΔΣΑ
«Στερείται νομικού ερείσματος»

...η κυβέρνηση να άρει την απόφασή της

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για την πολιτική επιστράτευση, όπως αυτή έχει διατυπωθεί στο από 3-7-2002 Δελτίο Τύπου, το οποίο είχε εκδοθεί λόγω της προηγούμενης επιστράτευσης των ναυτεργατών (τότε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ). Η θέση του έχει ως εξής:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, στα πλαίσια άσκησης του θεσμικού ρόλου του, ως υπερασπιστής και συμπαραστάτης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, αποδοκιμάζει πρακτικές των κυβερνήσεων, που καταργούν στην πράξη το δικαίωμα της απεργίας ή παρεμποδίζουν τη νόμιμη άσκησή του, όταν μάλιστα έχουν συνταγματική υποχρέωση (άρθρ. 25 Συντ.) να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου ως ατόμου και μέλους του κοινωνικού συνόλου.

»Ετσι αντιτίθεται σε απόφαση της Κυβέρνησης για κήρυξη Γενικής Πολιτικής Επιστράτευσης των πληρωμάτων των πλοίων του εμπορικού ναυτικού, όταν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλα πρόσφορα μέσα αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων που δημιουργούνται κι όταν η απόφαση αυτή στερείται επαρκούς νομικού ερείσματος.

»Καλεί την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε άρση της παραπάνω απόφασης και να αποφεύγει στο μέλλον παρόμοιες - ακραίες επιλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ