Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τσιμουδιά για την Σένγκεν

Προχτές έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Δικηγορικό Σύλλογο η Επιτροπή Αγώνα κατά της Σένγκεν. Κανένα κανάλι και σχεδόν καμιά εφημερίδα δε βρήκαν χώρο και χρόνο να πουν το ελάχιστο. Ανθρωποι από ένα ευρύ πολιτικό και ιδεολογικό φάσμα - νομικοί, δικαστικοί, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι κοινωνικών κινημάτων - ύψωσαν τη φωνή τους για το νέο αυταρχισμό, για τις ωμές παραβιάσεις των κοινωνικών, δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων που παρατηρούνται σήμερα στη χώρα μας.

Μίλησαν για το ηλεκτρονικό φακέλωμα, για τις νέες ταυτότητες που δε θα αναγράφουν μεν το θρήσκευμα (και καλώς δε θα το αναγράφουν) αλλά θα περιέχουν τον ηλεκτρονικό κωδικό, ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού, όχι μόνο το θρήσκευμα θα εμφανίζεται σε αυτόν που θα θέλει να ελέγχει τον πολίτη ανεξέλεγκτα, αλλά και «αν στραβοκοιμήθηκε», που λέει κι ο σοφός λόγος ενός βετεράνου.

Στα τηλεοπτικά παράθυρα όμως και στις εφημερίδες σπαταλιέται πολύς χρόνος σε ανούσιες και αποπροσανατολιστικές συζητήσεις για την αναγραφή ή μη αναγραφή. Υποκρίτρια η κυβέρνηση, βόλεψε και την ιεραρχία, για να αποκρύψουν από κοινού την ουσία από το «φτωχό λαό», όπως αρέσκονται κατ' ιδίαν να λένε. Και κοντά σε αυτούς βρήκαν συμπαραστάτες διάφορους τυχοδιώκτες και κάποιους πολιτικά κοντόφθαλμους ή συμβιβασμένους και τους «δουλεύουν», αξιοποιώντας τους «ψιλό γαζί». Κυβέρνησή τε και ιεραρχία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ