Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 64 ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Διεθνής ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ των κομμουνιστών

Αρχισε χτες και συνεχίζεται σήμερα και αύριο η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φιλοξενεί για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα το ΚΚΕ. Στις εργασίες παρευρίσκονται 64 κόμματα, από όλες τις ηπείρους, ανάμεσά τους και κόμματα με επικεφαλής τους γενικούς γραμματείς τους.

Οι εργασίες άνοιξαν με την παρουσία του επίτιμου Προέδρου του Κόμματος Χαρίλαου Φλωράκη, μελών του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Την εισηγητική ομιλία στη συνάντηση έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ακολούθησαν ομιλίες των εκπροσώπων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Το θέμα της συνάντησης είναι: «Εμπειρίες από τους αγώνες, τις συμμαχίες και τις συνεργασίες των κομμουνιστών σήμερα».

Η πολιτική συμμαχιών, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, δίνει απάντηση στο ερώτημα, πώς θα γίνει δυνατόν οι λαοί να αναχαιτίσουν την ιμπεριαλιστική πολιτική. Η πολιτική συμμαχιών είναι αναπόσπαστα δεμένη με το στρατηγικής σημασίας ερώτημα πώς θα περάσουμε σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης ισχυρών κοινωνικών κινημάτων, επαναστατικών κινημάτων, δίνει φτερά στην ελπίδα, στην αισιοδοξία, στην καταπολέμηση της μοιρολατρίας.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ