Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Αδιαλλαξία από την Αγκυρα

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης ενός ακόμη γύρου συνομιλιών για το Κυπριακό, η τουρκική πλευρά, όπως το συνηθίζει, σπεύδει να υπενθυμίσει τις γνωστές και αδιάλλακτες θέσεις της.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπ. Ετσεβίτ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΜΙΛΙΕΤ» υποστήριξε πως «είναι απαράδεκτη η προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών να διατηρήσουν την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο "μόνο με την άδεια των Ελληνοκυπρίων"», Ταυτόχρονα, ο νέος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην επίσκεψή του στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο, κάλεσε τον κόσμο να δει την πραγματικότητα και έκανε λόγο για λύση συνομοσπονδίας, καλύπτοντας απόλυτα την τακτική που ακολουθεί ο Ρ. Ντενκτάς.

Σχολιάζοντας ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Τουρκίας, σημείωσε πως «αυτή η συμπεριφορά αποκαλύπτει πως η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας παραμένει σταθερά σε μια πολιτική, η οποία είναι απολύτως αρνητική. Η αντιμετώπιση του κυπριακού θέματος δεν μπορεί παρά να γίνει υπό το πρίσμα των αποφάσεων του ΟΗΕ. Η κινητικότητα που έχει αναπτυχθεί, την τελευταία περίοδο, αποτελεί ένα θετικό γεγονός. Αρνητικός παράγοντας παραμένει η Τουρκία και η παρουσία του κ. Ντενκτάς, με την πολιτική που εκφράζει και προωθεί. Αυτό είναι πολύ αρνητικό φαινόμενο, το οποίο καταδικάζουμε απολύτως. Θα πρέπει να το λάβει υπόψη του ο διεθνής παράγοντας και θα πρέπει να επισημανθεί η ευθύνη που έχει η Τουρκία να ευθυγραμμιστεί με την προσπάθεια που κάνει η διεθνής κοινότητα για την αντιμετώπιση του κυπριακού θέματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ