Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Πάρτε μέτρα για τους θανάτους στρατιωτών στις μονάδες

Ερώτηση για τον υπουργό Αμυνας κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος

ΕΡΩΤΗΣΗ για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Λιάνα Κανέλλη και Ορέστης Κολοζώφ, αναφορικά με τους θανάτους στρατευσίμων σε χώρους των στρατιωτικών μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, στην Ερώτηση σημειώνονται τα παρακάτω:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο και τα ΜΜΕ, καθώς και άλλες πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες έχασαν τη ζωή τους τρεις τουλάχιστον στρατιώτες σε χώρους των στρατιωτικών τους μονάδων.

Πρόκειται για τους Παναγιώτου Αθανάσιο του Αναστασίου, που υπηρετούσε σε μονάδα της Μάνδρας Αττικής, Μασλαρινό Γεώργιο, που υπηρετούσε σε στρατόπεδο της Χίου και Βασιλόπουλο στο 1ο Τάγμα στην Κύπρο. Επίσης γίνεται λόγος για έναν ακόμη στρατιώτη που πέθανε σε μονάδα στην Κύπρο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ διενεργείται έρευνα για τα αίτια του θανάτου, ανακοινώσεις του ΓΕΣ "κλείνουν" το ζήτημα, μιλώντας για αυτοκτονία ή θάνατο από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

α) Πόσοι ένστολοι (αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώτες) έχασαν τη ζωή τους από 1/1/1999 έως σήμερα, ποιοι, πού και για ποιους λόγους;

β) Ανεξάρτητα από τις αιτίες, η ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι μεγάλες. Πάρθηκαν κάποια μέτρα και ποια είναι αυτά, για να σταματήσουν οι θάνατοι στρατευσίμων σε καιρό ειρήνης;

γ) Ευσταθούν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το 1/3 περίπου των στρατευμένων κάνει χρήση ναρκωτικών και ότι τα 2/3 από αυτούς εθίζονται, κατά τη διάρκεια της θητείας τους; Ποια είναι η κατάσταση ακριβώς και τι μέτρα παίρνονται για την αντιμετώπισή της;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ