Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΟΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ετσι ενεργούμε, είτε σας αρέσει είτε όχι!

Ως ταύροι εν υαλοπωλείω «μπουκάρισαν» με τη βία σε κατοικία ανύποπτων πολιτών, έσπρωξαν τους ενοίκους, ενήργησαν έρευνα, έσπασαν πόρτες, χωρίς ένταλμα ή την παρουσία εισαγγελέα, χωρίς ούτε καν να δώσουν τα στοιχεία τους ή να δείξουν αστυνομική ταυτότητα.

Συνέβη προχτές το πρωί στην οδό Παπάγου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Οι σύγχρονοι «Ράμπο» του κρατικού τραμπουκισμού εισέβαλαν στην κατοικία της Λίζας Καλπάκη, που βρίσκεται στο ισόγειο της οικοδομής. Οι δύο εισβολείς, που απ' ό,τι φαίνεται επρόκειτο για έναν δικαστικό κλητήρα συνοδευόμενο από αστυνομικό με πολιτικά για «προστασία», παραβίασαν την πόρτα της κατοικίας, έσπρωξαν και απείλησαν την ένοικο Λίζα Καλπάκη, αρνήθηκαν να προσκομίσουν ένταλμα εισόδου και έρευνας ή να επιδείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες και την απείλησαν ότι αν προσπαθούσε να τους εμποδίσει στις έρευνες εντόπισης του προσώπου που έψαχναν, θα την «πήγαιναν μέσα» με αυτόφωρο διαδικασία.

Το πιο εξωφρενικό της όλης υπόθεσης είναι ότι το πρόσωπο που έψαχναν για να επιδώσουν προφανώς κάποια κλήτευση δεν ήταν μέλος της οικογένειας που κατοικεί στην κατοικία της «εισβολής». Πρόκειται για άτομο που κατοικεί στο δεύτερο όροφο του κτιρίου. Για να φτάσουν όμως τελικά μέχρι εκεί οι θρασύτατοι καταπατητές των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών, θεώρησαν τις κατοικίες και του ισογείου και του 1ου ορόφου σαν χωράφι τους. Παραβίασαν το οικογενειακό άσυλο των κατοίκων και των τριών ορόφων της οικοδομής, χρησιμοποίησαν βία και απειλές και αποχώρησαν αφού τα έκαναν όλα «άνω κάτω».

Η εικόνα της πλήρους ασυδοσίας και περιφρόνησης των ατομικών ελευθεριών των πολιτών συμπληρώνεται όταν αναφερθεί ότι η κ. Καλπάκη μετά την άρνηση των εισβολέων να αποχωρήσουν από το σπίτι της, τηλεφώνησε στο «100» που έφτασε σε λίγο και αντί να συλλάβει τους παρανομούντες τραμπούκους κάλυψε κιόλας την παρανομία τους, λέγοντας ότι δεν μπορεί να επέμβει και συνέστησε στην παθούσα να τηλεφωνήσει, αν ήθελε, τον δικηγόρο της!

Στις διαμαρτυρίες της κ. Καλπάκη με ποιο δικαίωμα συμπεριφέρονται μ' αυτό τον τρόπο και μήπως έχει καταργηθεί το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας, οι τραμπούκοι με την κάλυψη και της Αστυνομίας δήλωσαν με περισσό θράσος: Οι νόμοι και το Σύνταγμα ισχύουν, εμείς όμως έτσι ενεργούμε, είτε σας αρέσει είτε όχι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ