Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Διέξοδος» με την πρόταση νόμου

Διέξοδο στα δικά της αδιέξοδα επιχειρεί να δώσει πρώτα και κύρια η ηγεσία της ΝΔ, δίνοντας βάρος στην πρόταση νόμου για το θέμα των ταυτοτήτων που έχει καταθέσει και θα συζητηθεί στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη. Στην κατεύθυνση αυτή από τη μια πιέζει προκαταβολικά την κυβέρνηση να αδράξει την ευκαιρία που της προσφέρει και να δώσει λύση στο θέμα, στη βάση της προαιρετικότητας, και από την άλλη προετοιμάζει το έδαφος για να κατηγορήσει την κυβέρνηση για αδιαλλαξία και αλαζονεία. Ταυτόχρονα, δεν αποστασιοποιείται, τουλάχιστον δημόσια, από τις θέσεις και τις αντιδράσεις της Ιεραρχίας, αντίθετα τις στηρίζει και συμπλέει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Πρ. Παυλόπουλος, κάλεσε χτες την κυβέρνηση, «μπροστά στην επικίνδυνη κοινωνική κρίση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του θέματος των ταυτοτήτων, να μην κρύβεται πίσω από την απόφαση της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής» και να πάρει θέση στη Βουλή. Στο ίδιο μήκος κύματος ο γγ της ΚΟ της ΝΔ, Δ. Σιούφας, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν έλαβαν το μήνυμα που στέλνει όλη αυτή την περίοδο η κοινωνία, η Εκκλησία και η Ορθοδοξία»(!) και γι' αυτό καλεί τον πρωθυπουργό να επιστρέψει στο διάλογο και να τοποθετηθεί πάνω στην πρόταση νόμου της ΝΔ. Ο Γ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση και ο πρωθυπουργός θα κάνει το πρώτο βήμα και θα καλέσει τον αρχιεπίσκοπο σε διάλογο. Από την πλευρά της η Ντ. Μπακογιάννη εμφανίστηκε (στον «Φλας») ανήσυχη μήπως ο Κ. Σημίτης με τους χειρισμούς του στο θέμα των ταυτοτήτων θα δημιουργήσει και ενισχύσει τον ευρωσκεπτικισμό! Με τα επιπόλαια πείσματα και τους περιττούς ναρκισσισμούς στη διαχείριση του θέματος των ταυτοτήτων μπορεί να φέρει αύριο το πρωί ένα κίνημα ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα άνευ λόγου και αιτίας, τόνισε.

Στο μεταξύ, ο Κ. Καραμανλής, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του «Αθήνα 2004», επανέλαβε ότι «οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια εθνική υπόθεση που στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις». Πρόσθεσε ότι τώρα πια είναι η τελευταία ευκαιρία και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, εκτιμώντας μάλιστα ότι «η παρουσία της κυρίας Αγγελοπούλου μάς δημιουργεί την πεποίθηση ότι μπορεί να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συστράτευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ