Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κάτι μαγειρεύεται...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΠΟ ΕΔΩ το γυρνάνε, από εκεί το γυρνάνε το θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων ο Ρέππας με τον Γιαννίτση και μάλλον κάτι κακό μαγειρεύεται. Ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, λέει ο υπουργός Εργασίας, θα προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, δηλώνει ο Ρέππας.

***

Είναι προφανές ότι «η σουπιά χύνει το μελάνι της» με τέτοιες αντικρουόμενες δηλώσεις για να θολώσει τα νερά. Φυσικά, δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επελέγη για να αρχίσει η σχετική φημολογία, μια και ως γνωστόν κάθε αντεργατικό μέτρο της κυβέρνησης «ευδοκιμεί» στο εύκρατο κλίμα της θερινής περιόδου.

***

Οσο γι' αυτά που λέει το υπουργείο Εργασίας, ότι δηλαδή δεν προτίθεται να αιφνιδιάσει τους συνδικαλιστικούς φορείς, τον πιστεύουμε. Αν με τον όρο «συνδικαλιστικούς φορείς» εννοεί την ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, όχι δε θα αιφνιδιαστούν. Ξέρουν πολύ καλά ποια κυβέρνηση στηρίζουν.

***

ΓΥΡΩ στους 15 χιλιάδες πολίτες έχουν επισκεφθεί την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών στο Ιντερνετ, προκειμένου να δουν τι γίνεται με τη φορολογική τους δήλωση, περηφανεύονται τα οικονομικά υπουργεία. Προφανώς, είναι «εντυπωσιασμένοι» με τον εαυτό τους για την τεχνολογική αυτή καινοτομία τους.

***

Το κίνητρο όμως όλων αυτών των ανθρώπων το σκέφτονται; Γιατί βέβαια τι να το κάνεις να ξέρεις πώς «πάει» η δήλωση που έκανες και ποιον αριθμό προτεραιότητας έχεις, όταν πρόκειται να πληρώσεις αδρά! Και μάλιστα για χρήματα τα οποία κάθε άλλο παρά «παίρνεις πίσω» μέσω κοινωνικών παροχών.

***

ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ στον «εκδημοκρατισμό» της Γιουγκοσλαβίας, δηλώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, με αφορμή τη θέση του Διεθνούς Δικαστηρίου για προσαγωγή του Γιουγκοσλάβου Προέδρου. Να υποθέσουμε ότι συμβάλλουν στον εκδημοκρατισμό της οι παρεμβάσεις της ΕΕ υπέρ της σερβικής αντιπολίτευσης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ