Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο Αποστόλης Ζησίδης

Οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησαν έναν πρωτοπόρο εργάτη, έναν ακούραστο σύντροφο. Πέθανε και κηδεύτηκε χτες το απόγευμα από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος του Δήμου Κορδελιού, ο σ. Αποστόλης Ζησίδης.

Ο Αποστόλης γεννήθηκε στην Ελιά Ορεστιάδας του νομού Εβρου το 1949, από γονείς αγρότες. Από μικρός βγήκε στην παραγωγή και δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μετά τη μεταπολίτευση το 1975 εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Το 1976 εκλέγεται μέλος της ΑΕ της Βιομηχανικής Αχτίδας και το 1978 μέλος της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης. Διατέλεσε γραμματέας της Αχτίδας του Σέδες και μέλος της Κομματικής Επιτροπής Β' Θεσσαλονίκης.

Από το 1982 εργαζόταν στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 1983 και μέχρι το θάνατό του ήταν εκλεγμένος στη διοίκηση του Σωματείου των Δενδροκηπουρών και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου διατέλεσε κατά περιόδους αντιπρόεδρος και γραμματέας.

Ολόκληρη η ζωή του ήταν μια συνεχής δράση για τα συμφέροντα του λαού. Μπροστάρης στον αγώνα των εργαζομένων, άξιος μαχητής της ειρήνης και της προόδου. Πιστός στις αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού και του Προλεταριακού Διεθνισμού, πίστευε στη δύναμη των εργατών, στη δύναμη του λαού. Το παράδειγμά του, η αγωνιστικότητά του θα αποτελεί παρακαταθήκη για τους κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ