Πέμπτη 27 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σοβαρότερος, κ. εκπρόσωπε

Τι θα κάνει η Ελλάδα; Θα συνδράμει διά των εγκαταστάσεών της, όπως η Σούδα, σε μια ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν; Αυτή ήταν η ερώτηση. Και ιδού η απάντηση: «Η Ελλάδα, όπως και στο Ιράκ, δεν έχει στρατιωτική παρουσία σε τέτοιου είδους αποστολές»!

Αυτό είπε χτες ο κ. Κουμουτσάκος προς τους δημοσιογράφους. Που σημαίνει ότι - κατά τον κ. Κουμουτσάκο - η βάση της Σούδας δε συμμετείχε στην επιδρομή των Αμερικανών κατά του Ιράκ!

*

Ο κύριος Κουμουτσάκος είναι στέλεχος της κυβέρνησης της ΝΔ. Είναι εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Ως εκ τούτου είναι εκπρόσωπος του αστικού κράτους που είτε με ΠΑΣΟΚ (επί Ιράκ), είτε με ΝΔ (επί Ιράν) παραχωρεί τη βάση της Σούδας για τα εγκλήματα των συμμάχων του δικομματισμού.

Ως εκπρόσωπος του αστικού κράτους ο κ. Κουμουτσάκος έχει χρέος να λέει ό,τι του κατέβει για να δικαιολογεί αυτά τα εγκλήματα, είτε έχουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ. Κι όταν τα πράγματα «χοντραίνουν» έχει χρέος να υπηρετεί και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ολες αυτές οι «υποχρεώσεις» του κ. Κουμουτσάκου είναι κατανοητές. Αλλά να κατανοήσει κι ο ίδιος ότι οι «υποχρεώσεις» του δεν του απαγορεύουν να είναι σοβαρότερος. Και ειδικά όταν μιλάει για ζητήματα ζωής και θανάτου να είναι, απλώς, σοβαρός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ