Πέμπτη 27 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Σκάσε και σκότωνε»!

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
«Πόσοι από τους χθεσινούς διαδηλωτές, επί παραδείγματι, έχουν στοιχειώδη γνώση του τι συμβαίνει αυτήν την ώρα στο Σουδάν και τι έχουν πράξει γι' αυτό;»

Φοβερό, συγκλονιστικό, σφυριά σκέτη, το αμείλικτο ερώτημα που υπογράφεται από τον γίγαντα της δημοσιογραφίας Γιώργο Σ. Μπουρδάρα (όνομα και πράμα), έναν εκ των τεσσάρων εκλεκτών δημοσιογράφων, που επέλεξε η αμερικάνικη πρεσβεία, ως μόνους άξιους να συνομιλήσουν αυτοπροσώπως με την αυτής γοητευτικότητος κ. Κοντολίζα Ράις!

Εντελώς συμπτωματικά, όλοι εμείς που δε γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Σουδάν, μάθαμε χτες ότι το Σουδάν είναι ένας από τους επόμενους στόχους για τους ανθρωπιστικούς - δημοκρατικούς, ελευθεριακούς, «πάνω απ' τα κέρδη» (βάλτε όποιο άλλο επίθετο γνωρίζετε και θέλετε) πυραύλους των ΗΠΑ.

Εντελώς συμπτωματικά, επίσης, ο Γ. Σ. Μπουρδάρας (σ.σ. η ορθοφωνία επιβάλλει το επίθετο να προφέρεται με παχιά όλα τα φωνήεντα) έχει χρηματίσει και εντεταλμένος από την «Καθημερινή» για την κάλυψη του ρεπορτάζ που αφορά στο ΚΚΕ (σ.σ. αυτή η πληροφορία είναι χρήσιμη σε όσους ψάχνουν ακόμα να βρουν στην «Καθημερινή» αν υπάρχει κόμμα στην Ελλάδα που να λέγεται ΚΚΕ... ή, έχουν απορία για την προέλευση διαφόρων εμετών - αριστερών, πολύ αριστερών - μέσα από τις στήλες της συγκεκριμένης εφημερίδας).

Το άλλο ωραίον της υπόθεσης «συνέντευξη της Κοντολίζα Ράις σε επιλεγμένους δημοσιογράφους» είναι πως μάθαμε ότι η «Κόντι» είναι και ...γοητευτική!

Καθώς, η στήλη δεν τρέφει καμία συμπάθεια προς όσους με ...ρατσιστική αντίληψη αντιμετωπίζουν την επιλογή του κάθε ανθρώπου (εν προκειμένω της δημοσιογράφου που εκτίμησε ότι η «Κόντι» είναι και γοητευτική), δε θα σχολιάσουμε διάφορα κακεντρεχή σχόλια που εισπράξαμε σχετικά με αυτήν την εκτίμηση.

Δεν μπορούμε, όμως, να μην αναρωτηθούμε για το τι «ταράκουλο» πρέπει να ένιωσαν διάφοροι από εκείνο το πανό που απλώθηκε, τη Δευτέρα του Πάσχα, στο Μέγαρο Μουσικής, μ' ένα 5μετρο σφυροδρέπανο αντίκρυ στην αστερόεσσα της Πρεσβείας (μία είναι η Πρεσβεία).

Πίκρα σκέτη.

Κατά τ' άλλα: Αψογος ο τίτλος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συνομιλίες! Ακόμα καλύτερος στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις!

Που σημαίνει πως όταν βλέπεις τους «πρόθυμους» να σφυρίζουν κλέφτικα και να αναθέτουν στους συνήθεις «χρήσιμους ηλίθιους» το καθήκον να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, γύρευε τι σε περιμένει, αν δεν πάρεις μέτρα έγκαιρα. Ηδη σου θυμίζουν - εσένα που ψήφισες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - ότι έχεις εγκρίνει προκαταβολικά αυτήν την πολιτική, άρα σκάσε και σκότωνε!

Εχεις, βέβαια, κι άλλη επιλογή: Αυτό που λένε μεταξύ τους οι πιτσιρικάδες: Ξεκόλλα!

ΥΓ: Προς Πετρουλάκη: Δεν είχαμε σκεφτεί αυτήν την επιλογή σου. Οψόμεθα...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ