Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χωρίς ... «ιδεοληψίες» (2)

Εκτός του Πρετεντέρη, όμως, βάλθηκε και ο Αντ. Καρκαγιάννης, επίσης χτες, να νουθετήσει τους νέους και όχι μόνο. Γράφοντας, λοιπόν, από τις στήλες της «Καθημερινής», για το σύνθημα «Ενιαία, δημόσια και δωρεάν ανώτατη Παιδεία», δηλώνει αδυναμία κατανόησης για το «ενιαία», συζητά το «δημόσια» και είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο «δωρεάν», αφού, κατά τη γνώμη του, πρέπει «να πληρώνουν οι πλούσιοι και να μην πληρώνουν οι φτωχοί». Πόσο μάλλον - όπως σημειώνει - που ζούμε «σε μια Ελλάδα, που κατά τα τρία τέταρτα, ίσως και περισσότερο, είναι μεγάλοι, μεσαίοι και μικροί ιδιοκτήτες, μεγάλοι, μεσαίοι και μικροί εισοδηματίες, σπάταλοι, λιγότερο σπάταλοι και απλώς σπάταλοι καταναλωτές...».

Σύμφωνα με τη λογική Καρκαγιάννη, λοιπόν, και αφήνοντας κατά μέρος άλλες πλευρές του θέματος (π.χ. περιεχόμενο της ανώτατης Παιδείας, σκοπούς που αυτή εξυπηρετεί, κλπ.), πρέπει να πληρώνουν για τις σπουδές των παιδιών τους τουλάχιστον τα τρία τέταρτα των Ελλήνων. Κι αυτό, πέρα απ' όσα δίνουν σήμερα, είτε μέσω του αντιλαϊκού φορολογικού συστήματος, είτε με άλλους τρόπους.

Οπως καταλαβαίνετε, ο αρθρογράφος «μπερδεύει» τους πλούσιους με όλους όσοι παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, ενώ θεωρεί φτωχούς μόνον όσους βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης ή κάτω κι απ' αυτό. Ας κάνει, λοιπόν, ένα λογαριασμό για τα όσα απολαμβάνει η ελάχιστη μειοψηφία της πλουτοκρατίας. Ας προσθέσει σ' αυτά το τεράστιο κόστος των υπέρογκων ΝΑΤΟικών εξοπλισμών και το ξανασυζητάμε. Χωρίς «ιδεοληψίες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ