Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αρραγής και μάλιστα με ταυτόσημη επιχειρηματολογία εμφανίστηκε χτες στη Βουλή η «συμμαχία» Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Παιδείας και της ολοκληρωτικής προσαρμογής της εκπαίδευσης στις απαιτήσεις της αγοράς. Αφορμή αποτέλεσε η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την Παιδεία, που έγινε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

Η τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, ήταν η μόνη που κινήθηκε στον αντίποδα αυτών των κατευθύνσεων. «Καμιά πρόταση για την αναγέννηση της ανώτατης εκπαίδευσης δεν μπορεί να καρποφορήσει εάν δε συνοδευτεί από την πάλη για ριζικές πολιτικο-οικονομικές αλλαγές» τόνισε η Αλ. Παπαρήγα ζητώντας «παλλαϊκή αντίδραση και αντίσταση όχι μόνο των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, αλλά και του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων για να αποτρέψουν τα χειρότερα».

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ είναι η κεντρική κυβερνητική κατεύθυνση, παραδεχόμενος ότι υπάρχει σύμπνοια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα, καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν το ομολογεί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την επίθεση στο ΚΚΕ, για τις θέσεις του υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, λέγοντας ότι αποτελεί αριστερή θέση η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων! Με αόριστες αναφορές περί ενός «ελεύθερου πανεπιστημίου» εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ