Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... πανεπιστημιακά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ άρχισαν και όποιος προλάβει, πρόλαβε! Για το ιδιωτικό πανεπιστήμιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πολύ σύντομα ...πρύτανη, Γιώργου Παπανδρέου, μιλάμε.

Ο ίδιος το ανήγγειλε χτες στη Βουλή και μάλιστα είπε ότι το ίδρυμα θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι ως «Πανεπιστήμιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς». Οπως καταλαβαίνετε, συζητάμε για προχωρημένες καταστάσεις...

Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για το εκπαιδευτικό προσωπικό. Στα σίγουρα, όμως, θα περιλαμβάνει τα παλιά στελέχη, όπως ο Κ. Σημίτης ή ο Τ. Γιαννίτσης, που ούτως ή άλλως είναι πανεπιστημιακοί. Για παράδειγμα, ποιος θα μπορούσε καλύτερα να διδάξει ...εκσυγχρονισμό, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθερώσεις» και αντιασφαλιστικά μέτρα;

Τον Ε. Βενιζέλο, παρά την ιδιότητα του συνταγματολόγου που κατέχει, μάλλον δε θα τον συμπεριλάβει, διότι είναι, όπως και να το κάνουμε, εσωκομματικός «δελφίνος». Φήμες, επίσης, θέλουν ως «επισκέπτη - καθηγητή» και τον ομοϊδεάτη του Γ. Παπανδρέου ...σοσιαλιστή Τόνι Μπλερ, μια και σύντομα απαλλάσσεται από τα τωρινά καθήκοντά του.

Το γεγονός πως το εν λόγω πανεπιστήμιο θα έχει δίδακτρα, απλά ...εννοείται. Και μάλιστα ακριβά...

ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ, άραγε, κάτι τέτοιες ιδέες οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας! Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξετάζει - λέει -πρόταση για τη φορολόγηση των γραπτών μηνυμάτων των κινητών τηλεφώνων και των μηνυμάτων των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων.

Γιατί όμως να κουράζονται με τέτοιες ...μπερδεμένες δουλιές; Δεν είναι καλύτερη πρόταση να φορολογούν τις λέξεις που προφέρουμε όταν μιλάμε μεταξύ μας; ΄Η ίσως ακόμη και τα νοήματα; Κι αν δεν τους φτάνουν τα όσα χρήματα λογαριάζουν να μαζέψουν, ας έχουν στη ρεζέρβα και τις ...αναπνοές.


Γρηγοριάδης Κώστας

Φυσικά, το αιτιολογικό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται περισσότερα έσοδα. Μόνο που το ενδεχόμενο να φορολογήσουν τα κέρδη των ιδιωτικών εταιριών κινητής τηλεφωνίας, που κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ, «δουλεύοντας» πολλές φορές πάνω στα δίκτυα των δημοσίων επιχειρήσεων, δεν τους πέρασε καν από το μυαλό.

Βλέπετε, αυτό θα έθιγε την ...ανταγωνιστικότητα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραδοχή του ηλεκτρονικού δικτύου υπονόμευσης της Κούβας (2014-04-05 00:00:00.0)
Φορο-μηνύματα (2007-06-13 00:00:00.0)
«Κινητά» πρόστιμα τριών εκατομμυρίων ευρώ (2006-03-17 00:00:00.0)
Ριάλιτι «οντισιόν» της ΕΡΤ (2003-11-20 00:00:00.0)
Διαχείριση που οδηγεί σε... αγρανάπαυση (2003-03-01 00:00:00.0)
Σε εταιρίες "σεκιούριτι" η αστυνόμευση! (1997-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ