Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»

Δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα ακόμη η επίσημη απόφαση της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι και νάτο το πρώτο γκάλοπ! Σάββατο πρωί, ήταν κι όλα έτοιμο. Πότε πρόλαβαν, δε μας λένε. Εκείνο που μας λένε, και εμείς πρέπει να πιστέψουμε, είναι ότι ο ελληνικός λαός, κατά 75% και βάλε, είναι πανευτυχής από το «τρίποντο» Σημίτη- Γιωργάκη κλπ., κι ας μην ξέρει ακόμα τι λέει και πολύ περισσότερο τι κρύβει, αυτή η διαβόητη συμφωνία!

Κι έτσι πετυχαίνουν δυο πράγματα. Οχι μόνο, επιβραβεύει υποτίθεται ο λαός τη συμφωνία, αλλά δεν... πανηγυρίζει η κυβέρνηση, αλλά τα γκάλοπ! Δεν είναι η κυβέρνηση, που επιχειρεί να ενισχύσει την προεκλογική σκακιέρα της, με ομοβροντία παραπλάνησης, αλλά το πράγμα «δουλεύει» μόνο του! Ενας αγωνιώδης αγώνας δρόμου, από αυτούς που τύλιξαν κρίσιμα εθνικά θέματα σε μια κόλλα χαρτί, για να κερδίσουν τις πρώτες εντυπώσεις!

Επειδή, όμως, στόχος τους είναι η ίδια η νοημοσύνη του κόσμου, ας θυμούνται τη λαϊκή ρήση: «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Και δυστυχώς ο ελληνικός λαός έχει πικρή πείρα από την τελική έκβαση τόσων και τόσων «εθνικών επιτυχιών»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ