Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι Αμερικανοί συνεχίζουν τις προσπάθειες συκοφάντησης της Κούβας

Σε εκδήλωση στον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας μίλησε χτες η πρέσβειρα της Κούβας

Από τη χτεσινή εκδήλωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας
Από τη χτεσινή εκδήλωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας
Στα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η προπαγανδιστική πολιτική των ΗΠΑ με την ενίσχυση της παράνομης μετανάστευσης Κουβανών στο έδαφός τους, αναφέρθηκε η πρέσβειρα της ΚούβαςΑννα Μαρία Γκονζάλες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε χτες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας.

Αρχικά ήταν σχεδιασμένο να μιλήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, δυστυχώς όμως σύμφωνα με τους διοργανωτές το ταξίδι του υπουργού αναβλήθηκε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του.

Στη συζήτηση που έγινε χτες, στην οποία συμμετείχε πολύς κόσμος, υπήρξε εκτεταμένη αναφορά στην παράνομη μετανάστευση Κουβανών πολιτών. Αφορμή ήταν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την κατακράτηση ενός πεντάχρονου παιδιού, του Ελιάν Γκονζάλες, στην Αμερική.

Η πρέσβειρα της Κούβας, αναφερόμενη στο συγκεκριμένο γεγονός, τόνισε ότι «στις 22 Νοέμβρη μια ομάδα περίπου 13 ατόμων, μέσα στην οποία ήταν και το μικρό παιδί με τη μητέρα του, χωρίς αυτό να το γνωρίζει ο εν διαστάσει σύζυγός της, προσπάθησαν με ένα πλεούμενο να μεταναστεύσουνε με παράνομο τρόπο προς τη Φλώριδα των ΗΠΑ. Το πλοιάριο όμως βούλιαξε και ο μικρός ήταν ένας από τους δύο διασωθέντες που έφθασε στην Αμερική. Οταν αυτό το έμαθε ο πατέρας του παιδιού διά μέσου των κρατικών υπηρεσιών της Κούβας, ζήτησε την επιστροφή του παιδιού του, αλλά η υπηρεσία εθνικοποίησης και μετανάστευσης των ΗΠΑ προχώρησε στην παράνομη κράτηση του παιδιού στην επικράτειά της».


Η Αννα Μαρία Γκονζάλες υπογράμμισε ότι τη συγκεκριμένη πολιτική εφαρμόζουν οι Αμερικανοί δίνοντας άμεσα άδεια παραμονής στους Κουβανούς, ως αποτέλεσμα του νόμου περί κουβανικής προσαρμογής, υποσκάπτοντας με αυτό τον τρόπο τα μεταναστευτικά σύμφωνα που έχουν υπογράψει μεταξύ τους τα δύο κράτη. Με αυτό τον τρόπο, συνέχισε, προσπαθούν να προπαγανδίσουν το αντιδημοκρατικό καθεστώς, όπως το βαφτίζουν του Κάστρο, και να δυσφημήσουν την ίδια την Κούβα. Σε βοήθειά τους, κατέληξε, έχουν και τα ακροδεξιά στοιχεία που έχουν εγκαταλείψει το νησί και στήνουν ένα εμπόριο εκατομμυρίων δολαρίων παράνομης μετανάστευσης των Κουβανών.

Για το συγκεκριμένο θέμα τα μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου αποφάσισαν να συντάξουν ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας και να το επιδώσουν σε όλες τις αρμόδιες αρχές.

Στη χτεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής, ο Γιάννης Μπανιάς από το ΑΚΟΑ και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ