Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Υπάρχει κρίση στον Τύπο

Για κρίση στη δημοσιογραφία και κυρίως στα ηλεκτρονικά μέσα κάνει λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεδίκογλου με χτεσινή ανακοίνωσή του και με αφορμή τη δικαστική διαμάχη μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου και του υπερνομάρχη Αττικής Θ. Κατριβάνου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «η δικαστική εκκαθάριση του κατοχικού παρελθόντος του υπουργού Δικαιοσύνης» ανέδειξε την κρίση του Τύπου στα ηλεκτρονικά μέσα, φέρνοντας ως παράδειγμα το «ΜΕGΑ CHANNEL» για το οποίο ισχυρίζεται ότι παραποίησε δήλωσή του, ενώ για τον «ΑΝΤΕΝΑ» επισημαίνει ότι ανέχτηκε ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς.

Ειδικότερα, ο Β. Κεδίκογλου στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕGΑ CHANNEL» έκανε την εξής δήλωση: «Τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο δεν ονόμασα εγώ Ταγμασφαλίτη - Γερμανοτσολιά, αλλά τα δημόσια έγγραφα, τα οποία ο ίδιος προσεκόμισε, προκειμένου να επιτύχει Πολεμική Σύνταξη. Για μένα είναι πρόσωπο συμπαθές».

Ωστόσο, το «MEGA» κατά τον Β. Κεδίκογλου παρέλειψε τις λέξεις «αλλά τα δημόσια έγγραφα, τα οποία ο ίδιος προσεκόμισε προκειμένου να επιτύχει Πολεμική Σύνταξη» και μετέδωσε: «Τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο δεν ονόμασα εγώ Ταγμασφαλίτη - Γερμανοτσολιά. Για μένα είναι πρόσωπο συμπαθές», παραποιώντας με αυτό τον τρόπο πλήρως το νόημα της δήλωσής του.

Για τον τηλεοπτικό σταθμό του Μ. Κυριακού ο Β. Κεδίκογλου επισημαίνει: «Το κανάλι του ΑΝΤΕΝΑ στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του επέτρεψε χαρακτηρισμούς και κρίσεις ανεπίτρεπτες, που δε θα δεχόταν ακόμη και ο ασκούμενος δημοσιογράφος».

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταλήγει στην ανακοίνωσή του. «Οταν μεγάλα κανάλια φθάνουν στο σημείο αυτό, τότε και οι κατηγορίες περί διαπλοκής βρίσκουν βάση και η κρίση της δημοσιογραφίας που θέλουν να αποδώσουν στον κ. Τριανταφυλλόπουλο, και αν ακόμη υιοθετηθούν είναι παρωνυχίδα. Η κρίση είναι αλλού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ