Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η Κούβα και η... «Ελευθερία»

Η κ. Κοντολίζα Ράις δεν είναι μόνο η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Είναι και η πρόεδρος της κυβερνητικής επιτροπής των ΗΠΑ για την... «Ελευθερία» στην Κούβα. Υπ' αυτή την ιδιότητα, η κ. Ράις («Ράιχ» το όνομά της για την υπόλοιπη ανθρωπότητα) ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση με επιπλέον 80 εκατομμύρια δολάρια των γκανγκστερικών μηχανισμών που έχουν ιδρύσει οι Αμερικάνοι με στόχο την ανατροπή της επανάστασης στην Κούβα.

Βέβαια, δεν είναι και τίποτα το πρωτότυπο αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα. Επί 40 και πλέον χρόνια αυτή είναι η στάση τους απέναντι στο νησί της Επανάστασης. Το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού: Ενώ οι Αμερικάνοι βγαίνουν κυνικά και δημόσια, ομολογώντας το ρόλο τους, ρόλο ανοιχτής επέμβασης στα εσωτερικά άλλου κράτους, ρόλο υπονομευτή, σαμποτέρ και δολοφόνου, οι διάφορες «προοδευτικές» πένες και εδώ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, «ποιούν την νήσσαν». Ούτε ένα κειμενάκι διαμαρτυρίας από τους ευρισκόμενους σε διαρκή ετοιμότητα να υπερασπιστούν τα πάντα, από το δικαίωμα του κολεόπτερου να αναπαράγεται μέχρι το δικαίωμα του τελευταίου φασίστα να ονειρεύεται «καθαρές λύσεις».

*

ΥΓ(1): Μόλις πριν ένα μήνα στις ΗΠΑ, που πασχίζουν για την... «Ελευθερία» στην Κούβα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και η διάθεση από τις δημόσιες βιβλιοθήκες ενός βιβλίου μόλις 32 σελίδων, που στην πραγματικότητα επρόκειτο για έναν ταξιδιωτικό οδηγό, με τίτλο «Μια επίσκεψη στην Κούβα»! Αυτή είναι η χώρα, οι ΗΠΑ, που το «ελεύθερο» καθεστώς της απαγορεύει ακόμα και βιβλία... γεωγραφικού χαρακτήρα, η οποία πασχίζει για την... «απελευθέρωση» των Κουβανών.

ΥΓ(2): Δεν πάει πολύς καιρός που σε έκθεσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ομολόγησε ότι στη χώρα της «ελευθερίας», κάθε βδομάδα που περνάει προστίθενται και 1.000(!) νέοι κρατούμενοι στις αμερικάνικες φυλακές. Πρόκειται, προφανώς, για το μοντέλο «ελευθερίας» που θέλουν να εξαγάγουν οι Αμερικάνοι στην Κούβα...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ