Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Στον αυτόματο πιλότο του ... ευρωπαϊκού κεκτημένου

Με την πρακτικά ανεφάρμοστη υπόδειξη πως «χρειάζεται μια εθνική στρατηγική που θα συνεκτιμά και θα υπηρετεί τα συμφέροντα όλου του ελληνισμού και όχι αποσπασματικά ή επιμέρους τμημάτων του» και που θα υπηρετεί συγχρόνως και την «ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας», ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος ξεκίνησε τις δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, χτες.

Κατά τον Ν. Κωνσταντόπουλο, προέχει λύση του Κυπριακού που «να αξιοποιεί» τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και το περιβόητο ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο βλέπει σαν πανάκεια, εκτιμώντας ότι στο πλαίσιό του «η Τουρκία μπορεί να ανταποκριθεί σε εκείνα τα οποία αποτελούν σήμερα κατάκτηση όλων των λαών της Ευρώπης».

Τέλος, ο Ν. Κωνσταντόπουλος εκτίμησε ως θετική τη συμφωνία μεταξύ του κ. Παπαδόπουλου και του κ. Ταλάτ, εκφράζοντας την άποψη ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της ΕΕ και θα ήταν παράδοξο η Κύπρος, ως μέλος της ΕΕ, να παραμένει διαμελισμένη από στρατό κατοχής που διατηρεί στο νησί μια χώρα που θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ