Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εκλογικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι «Αθηναίοι πολίτες» που νοσταλγούν τον «αστυνομικό της γειτονίας» και τους επικαλείται ο Νικήτας Κακλαμάνης προκειμένου - όπως δήλωσε χτες - να επαναδραστηριοποιήσει το θεσμό; (Μα δεν τον είχε επαναδραστηριοποιήσει ο προηγούμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης;).

Δεν ξέρουμε ποιους έχει υπόψη του, πάντως δε μας φαίνονται και ιδιαίτερα «φανατικοί» με τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Αν συνδυάσουμε αυτές τις δηλώσεις του υποψηφίου της ΝΔ με τις εκφρασμένες προθέσεις του να «λύσει τα προβλήματα που προκαλούν οι διαδηλώσεις», τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.

Τον βεβαιώνουμε, πάντως, τον Νικήτα Κακλαμάνη, ότι οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν κουραστεί να βλέπουν αστυνομικούς. Ιδίως όσοι κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης νιώθουν μάλλον σαν να βρίσκονται σε στρατόπεδο.

Εκτός αν θεωρεί κανείς καλαίσθητο θέαμα το να βλέπει σε κάθε γωνία έναν ένστολο με αυτόματο σε ετοιμότητα.

Οσοι δε από τους κατοίκους αυτής της πόλης θέλησαν να διαδηλώσουν για την ικανοποίηση ενός αιτήματός τους διαπίστωσαν την «ένταση» της αστυνομικής παρουσίας στην πρωτεύουσα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο.

Γιατί, βέβαια, όλη αυτή η αστυνομοκρατία που επικρατεί μόνο με την εγκληματικότητα δεν έχει να κάνει. Αλλωστε, η τελευταία δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα καταστολής, όπως φανερώνει το παράδειγμα της πλέον αστυνομοκρατούμενης, αλλά και της πλέον εγκληματοκρατούμενης, χώρας του κόσμου, των ΗΠΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, βέβαια, έχουμε τον Κώστα Σκανδαλίδη που ούτε λίγο, ούτε πολύ μετέτρεψε το ψηφοδέλτιό του σε... πολιτικό «ντριμ σόου» ή «φέιμ στόρι» ανακοινώνοντάς μας πάμπολλους υποψήφιους κάτω των 30 ετών.

Μόνο που δεν αρκούν τέτοια επικοινωνιακά παιγνιδάκια για να πείσει ένα κόμμα πως έχει πολιτική υπέρ των νέων ανθρώπων.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ, στην Αθήνα ζουν πολλοί νέοι, που δυσκολεύονται να πληρώσουν το νοίκι τους, δε βρίσκουν δουλιά, αδυνατούν να αθληθούν, δεν μπορούν να βρουν διεξόδους δημιουργικής αξιοποίησης του όποιου ελεύθερου χρόνου τους και για να διασκεδάσουν πρέπει να στήνονται στις ουρές των διαφόρων «κλαμπ». Γι' αυτούς έχει να μας πει τίποτε;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιέζει για γενικευμένη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών (2006-10-10 00:00:00.0)
Θέλει αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας (2006-07-12 00:00:00.0)
«Σταυροφόρος» κατά των διαδηλώσεων... (2006-07-05 00:00:00.0)
ΛΑΟ(Σ)πρόσεκτα (2006-06-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-01-16 00:00:00.0)
Πάλι αδιάλλακτος ο υπουργός Υγείας (2000-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ