Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάλι αδιάλλακτος ο υπουργός Υγείας
Συνεδριάζει σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Ποσοστό συμμετοχής 14% στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Υγείας. Και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που έκαναν πορεία στους δρόμους της Αθήνας μέχρι το υπουργείο, ήταν οφθαλμαπάτη;
Ποσοστό συμμετοχής 14% στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Υγείας. Και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που έκαναν πορεία στους δρόμους της Αθήνας μέχρι το υπουργείο, ήταν οφθαλμαπάτη;
Αναπόφευκτη κάνει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία η νέα εκδήλωση αδιαλλαξίας του υπουργού Υγείας, Αλ. Παπαδόπουλου, στη χτεσινή συνάντησή του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ).

Η χτεσινή συνάντηση ορίστηκε στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ (31.10.2000) και ήταν ολιγόλεπτη. Ο Αλ. Παπαδόπουλος είπε ότι δε μιλάει κάτω από πίεση - εννοώντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων - ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην προώθηση των βασικών αξόνων της λεγόμενης μεταρρύθμισης του ΕΣΥ.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε στον Αλ. Παπαδόπουλο ότι για τους εργαζόμενους παραμένουν αδιαπραγμάτευτες οι θέσεις τους σε ό,τι αφορά τη νομική υπόσταση των νοσοκομείων, τη δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης Πόρων Υγείας, τη σύσταση ΑΕ από τα ΠΕΣΥ, τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, το εργασιακό καθεστώς.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σταύρος Κουτσιουμπέλης έθεσε με έντονο τρόπο στον υπουργό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, καθώς και το κλίμα αυταρχισμού έξω απ' το υπουργείο Υγείας στην κινητοποίηση της 31.10.2000.

Πάντως ο υπουργός Υγείας και ύστερα από αυτή τη στάση του δεν παρέλειψε να πει ότι παραμένει... «ανοιχτός στο διάλογο».

Υστερα απ' αυτή την άκαρπη, όπως τη χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, συνάντηση οι συνδικαλιστές αποχώρησαν.

Σήμερα (όπως ανακοίνωσε χτες η ΠΟΕΔΗΝ) θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

.

Συνάντηση ΙΣΑ με ΝΔ

Τη συμφωνία τους στους βασικούς άξονες της μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, διαπίστωσαν για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και ο Νικήτας Κακλαμάνης, τομεάρχης υγείας της ΝΔ σε συνάντηση που είχαν χτες με θέμα τις αλλαγές στην Υγεία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε αρκετά σημεία, ενώ υπήρξαν διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα, όπως αυτό του τρόπου εισαγωγής στο σύστημα των νέων γιατρών.

  • Ο ΙΣΑ, στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα, έχει ζητήσει για την ερχόμενη βδομάδα συνάντηση με το ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ