Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκμεταλλευόταν την ανάγκη των αλλοδαπών για εργασία

Στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη των αλλοδαπών για εργασία, τους έπαιρνε λεφτά με την υπόσχεση ότι θα τους βρει δουλιά.

Ο λόγος για τον Αλέκο Κουρτζίδη του Νικολάου και της Μαρίας, ο οποίος τον Απρίλη του 2000 ίδρυσε οργανισμό με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΣΜΟΥ» και εξαπατούσε αλλοδαπούς, υποσχόμενος ότι αν γίνουν μέλη στον οργανισμό θα τους βρει δουλιά ως καθαριστές σε αρχαιολογικού χώρους, εντασσόμενοι δήθεν στο ανύπαρκτο πρόγραμμα «Αναστήλωσης των Αρχαιολογικών Μνημείων της Ελλάδας για την Ολυμπιάδα του 2004». Η προϋπόθεση για να γίνει κανείς μέλος στον οργανισμό ήταν να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 50.000 δραχμών.

Ο Α. Κουρτζίδης συνελήφθη την Τετάρτη το απόγευμα, κατηγορούμενος για «απάτη κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα». Σε έρευνα που έγινε στο γραφείο, στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πελατολόγιο με φωτογραφίες αλλοδαπών, εκατό περίπου ταυτότητες του οργανισμού, πεντακόσια περίπου πιστοποιητικά μελών, επτά μπλοκ αποδείξεων, έντυπο υλικό και μια σφραγίδα του οργανισμού και το ποσό των 50 χιλιάδων δραχμών. Οπως προκύπτει από το πελατολόγιο, ο κατηγορούμενος έχει αποκομίσει το ποσό των 25 εκατομμυρίων δραχμών.

Ο Α. Κουρτζίδης είχε συλληφθεί και πάλι το 1997 για διάθεση πλαστών λαχείων στο αγοραστικό κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ