Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Κινητικότητα ενόψει του ελέγχου από τα αφεντικά των Αγώνων

Εντονη κινητικότητα παρουσιάζουν κυβέρνηση και «Αθήνα 2004», ενόψει του επικείμενου ελέγχου από τα αφεντικά των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 22 του Νοέμβρη. Και οι δύο πλευρές δείχνουν να λύνουν μία μία τις εκκρεμότητες (Πολιτιστική Ολυμπιάδα, ραδιοτηλεοπτικά), ωστόσο «ανοιχτά» παραμένουν θέματα για τα οποία συγκρούονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα, όπως, για παράδειγμα, το θέμα των ιπποδρόμων και η χωροθέτηση των Χωριών για τους δημοσιογράφους.

Μετά τη χτεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, που διήρκεσε 2,5 ώρες, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης, δήλωσε ότι «υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων».

Ιδιαίτερη αναφορά, σύμφωνα με τον Τηλ. Χυτήρη, έγινε στο θέμα της ασφάλειας των Αγώνων. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην ειδική υπηρεσία ασφάλειας που θα συσταθεί και στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι των Αστυνομίας, ΕΥΠ, Πυροσβεστικής, Λιμενικού και Ενόπλων Δυνάμεων. Αναφέρθηκε επίσης και στο τελικό σχέδιο ασφάλειας που θα παρουσιαστεί στα στελέχη της ΔΟΕ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη... συνεργασία και με άλλες χώρες (σ.σ. δηλαδή CIA, MOSAD, κλπ.). Να σημειώσουμε ότι το σχετικό ΠΔ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θεσπίζει σκληρά μέτρα, όπως ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών, ένταση αστυνόμευσης κλπ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στα θέματα φιλοξενίας, λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κατασκευή νέων ξενοδοχείων πολυτελείας στην Αθήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για δημόσιες εκτάσεις που εδώ και χρόνια έχουν βάλει στο μάτι διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου.

Ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου, μίλησε για το πρόγραμμα ολυμπιακής εκπαίδευσης, που θα ενταχθεί στα σχολεία όλης της χώρας το πρώτο εξάμηνο του 2001. Είναι προφανές ότι η απαραίτητη προπαγάνδα και η χειραγώγηση των συνειδήσεων με αφορμή την Ολυμπιάδα, αποτελεί βασικό συστατικό των κυβερνητικών σχεδίων.

Οσον αφορά το δημοσιογραφικό χωριό, ο Τηλ. Χυτήρης δήλωσε ότι «έχουν προταθεί τρεις τοποθεσίες» και συμπλήρωσε ότι η απόφαση θα παρθεί στην επόμενη συνεδρίαση της διυπουργικής στις 14 του Νοέμβρη. Οπως ανέφερε πάντως, ανάμεσα στις εκτάσεις που εξετάζονται είναι ο χώρος της ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι, φοιτητικές εστίες και η κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα. Από την πλευρά του, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, φέρεται να πρότεινε να κατασκευαστούν τέσσερα συγκροτήματα σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Τέλος, υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργού Πολιτισμού Θ. Πάγκαλου και της προέδρου του «Αθήνα 2004» Γιάννας Αγγελοπούλου».

  • Αμερικανοί επιχειρηματίες επισκέφτηκαν χτες την έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και «ξεναγήθηκαν» στον «επιχειρηματικό παράδεισο» που τους προσφέρεται. Στην ουσία, συζήτησαν και έμειναν ικανοποιημένοι - όπως προκύπτει και από τη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας - από το γεγονός ότι η Αθήνα (ελεύθεροι χώροι, υποδομές, υπηρεσίες κλπ.) βγαίνει «στο σφυρί» ενόψει 2004.
  • Περισσότερα από 10.000 δωμάτια ξενοδοχείων έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ολυμπιακής Ξενοδοχειακής Συμφωνίας» της «Αθήνα 2004», σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εμπόλεμη ζώνη» η Αθήνα το 2004(2002-03-21 00:00:00.0)
Χαμηλοί τόνοι ενόψει της επίσκεψης ΔΟΕ(2001-11-15 00:00:00.0)
Ολυμπιακοί Αγώνες, όπως λέμε... αεροδρόμιο Σπάτων(2001-03-29 00:00:00.0)
Πιο συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες(2001-01-23 00:00:00.0)
Φτιάχνουν κλίμα για μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων!(2000-07-13 00:00:00.0)
«Μαγειρέματα» για τα μεγάλα έργα(2000-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ