Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επίκειται...

«Επίκειται μια δύσκολη περίοδος με συνταξιοδοτήσεις που ειδικότερα στον κλάδο των νοσηλευτών αυτή τη χρονιά θα μας φέρει προ δύσκολων στιγμών. Φροντίζουμε να το λύσουμε το πρόβλημα. Είναι σε εξέλιξη όλοι οι διαγωνισμοί, επιταχύνονται οι ρυθμοί και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε γύρω στα 1.900 άτομα».

Τα παραπάνω δήλωσε χτες ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος σήμερα θα έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή - και μάλλον το θέμα των τεράστιων κενών στα νοσοκομεία θα είναι ένα απ' τα βασικά θέματα σε αυτή τη συνάντηση, καθώς μέχρι τον επόμενο χρόνο αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν κοντά στις 2.500 νοσηλεύτριες. Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του υπουργού Υγείας, για να καλυφθούν σε υποφερτό βαθμό οι ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων, πρέπει να προσληφθούν 20.000 νοσηλεύτριες τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ οι πραγματικές ανάγκες είναι ακόμη περισσότερες.

Βέβαια, δεν έχουμε αυταπάτες. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι δοσμένη και κινείται στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων, που επιτάσσουν «λιγότερο κράτος», περιστολή των δημόσιων δαπανών και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Απλώς, περιμένουμε να δούμε, με τι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων θα «παντρέψει» τις επιλογές που θα κάνει με τις εκρηκτικές ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ