Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ «ΦΥΤΑ» ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ

ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙΞΕΙ Η ΝΕΤ; «Παλιά καίγανε τα βιβλία, τώρα πάνε να κάψουν τα μυαλά της νεολαίας. Θέλουν να τη μετατρέψουν σε "φυτό" (...) αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η προσπάθεια να διαμορφώσουμε συνειδήσεις που θα κοντράρονται, θα αγωνίζονται ενάντια στην κυρίαρχη εκμεταλλευτική πολιτική, που θα αντιλαμβάνονται ότι το εμείς είναι πάνω από το εγώ» (ο Γιώργος Μαυρίκος μιλώντας σε νέους οικοδόμους / «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»).

ΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ; «Το πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε κατά το Μεσαίωνα, για να μην παρεμβαίνει η Εκκλησία στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στα Πανεπιστήμια. Αυτό το άσυλο δεν ισχύει πλέον πουθενά (...) η επίκληση του ασύλου σήμερα δεν έχει κανένα νόημα (...) ένα τέτοιο άσυλο δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης» (το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ; «Το μέλλον έχει πολλή... εργασία. Σύνταξη στο 75ο έτος της ηλικίας τους για τους νέους κάτω των 30 ετών» (τίτλος και θέμα στο «ΒΗΜΑ»).

ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ: «Το χάος που επικρατεί με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ειδικά στο Αιγαίο, απειλεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα. Με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου δεκάδες είναι τα κρούσματα καθυστερήσεων ή και ακυρώσεων δρομολογίων» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ