Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα σκ... του Μπους

Εξόχως αποκαλυπτικός, περισσότερο για το τρόπο και το ήθος που εκφράζεται ο Αμερικανός Πρόεδρος, παρά για την ουσία της πολιτικής, είναι ο διάλογος που έγινε χτες στη διάρκεια γεύματος κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) στο Λένινγκραντ μεταξύ του Τζ. Μπους και του Τ. Μπλερ. Λεπτομέρεια: Δεν είχαν αντιληφθεί ότι το μικρόφωνο μπροστά τους ήταν ανοιχτό... Ιδού ένα απόσπασμα του διαλόγου.

Μπους: «Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι η Συρία να αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να σταματήσει να κάνει αυτά τα σκατά».

-- «Σκέφτομαι να πω στον Ανάν να τηλεφωνήσει στον Σύρο Πρόεδρο (Μπασάρ αλ Ασαντ) και να ενεργήσει έτσι ώστε να γίνει κάτι». «Δε ρίχνουμε το φταίξιμο στο Ισραήλ και δε ρίχνουμε το φταίξιμο στη λιβανική κυβέρνηση»...

-- Μπους (αναφερόμενος στην έκκληση του Κόφι Ανάν για κατάπαυση πυρός και ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ): «Δε μου αρέσει αυτή η σειρά. Η στάση του είναι βασικά κατάπαυση του πυρός και όλα τα άλλα γίνονται».

Μπλερ: «Πιστεύω ότι αυτό που είναι πραγματικά δύσκολο είναι ότι δεν μπορείς να το σταματήσεις αυτό αν δεν καταφέρεις να υπάρξει συμφωνία γι' αυτήν τη διεθνή παρουσία».

Στο σημείο αυτό ο Μπλερ πρόσεξε το μικρόφωνο που ήταν ανοιχτό και έσπευσε να το κλείσει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ