Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Δίνει παράταση ζωής στις χαφιεδοκάμερες

Να μη νομιμοποιήσει κανένα μηχανισμό περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων καλεί το λαό η «Δημοκρατική Συσπείρωση»

Αδιάψευστος μάρτυρας: Η κάμερα στραμμένη στην πορεία των φοιτητών
Αδιάψευστος μάρτυρας: Η κάμερα στραμμένη στην πορεία των φοιτητών
Προσπάθεια νομιμοποίησης της λειτουργίας των χαφιεδοκαμερών, μετά και τη νέα απαράδεκτη απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».

Οπως σημειώνει, η κυβέρνηση «πέτυχε», για μια ακόμη φορά, μέσω της συγκεκριμένης Αρχής, την ικανοποίηση του αιτήματος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για παράταση για έναν ακόμη χρόνο της ολοκληρωτικής και ανεξέλεγκτης λειτουργίας των καμερών παρακολούθησης και καταγραφής των πολιτών και των προσωπικών τους δεδομένων. Πρόσχημα και για τη νέα αυτή απόφαση αποτελεί η εξυπηρέτηση του σκοπού διαχείρισης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει πως «είναι προφανές ότι και η νέα αυτή απόφαση κινείται στο πνεύμα των προηγούμενων αποφάσεων της Αρχής και σκοπός της είναι η νομιμοποίηση των κυβερνητικών επιδιώξεων και η διευκόλυνση της ασύδοτης λειτουργίας και ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών, σε βάρος δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών».

«Το γεγονός - συνεχίζει - ότι η Αρχή οδηγήθηκε στη νέα της αυτή απόφαση, παρότι γνώριζε και γνωρίζει καλά ότι το εν λόγω σύστημα των καμερών παρακολούθησης, από την εγκατάστασή του μέχρι σήμερα βρίσκεται σε πλήρη και ανεξέλεγκτη λειτουργία και χρησιμοποιείται κύρια για άλλους σκοπούς και λόγους και ειδικότερα για την παρακολούθηση και καταγραφή κάθε συνδικαλιστικής και πολιτικής εκδήλωσης, ως και κάθε δραστηριότητας των πολιτών, καταδεικνύει το χαρακτήρα, την αποστολή και την ποιότητα της προστασίας που αυτή ως "ανεξάρτητη" Αρχή προσφέρει στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, ως και τη σκοπιμότητα της νέας αυτής απόφασης».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί το λαό να δυναμώσει την πάλη και τον αγώνα του για την προάσπιση των δημοκρατικών του δικαιωμάτων και ελευθεριών και να μη νομιμοποιήσει στην πράξη κανένα μηχανισμό και καμιά μεθόδευση προσβολής και περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ