Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο πλευρό των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με τον ΓΓ της ΚΕ του Λιβανέζικου ΚΚ Χαλέντ Χαντάτα

Λιβανέζοι πρόσφυγες, τα αθώα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων

Associated Press

Λιβανέζοι πρόσφυγες, τα αθώα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων
Σε τηλεφωνική συνομιλία, την οποία είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με τον ΓΓ του Λιβανέζικου ΚΚ Χαλέντ Χαντάτα, εκφράστηκε η διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση του ΚΚΕ προς τον δοκιμαζόμενο λιβανέζικο λαό από την ισραηλινή επιθετικότητα και βαρβαρότητα.

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται σε ετοιμότητα να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στο λιβανέζικο λαό, και με επίσκεψη αντιπροσωπείας του στο Λίβανο.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ του Λιβανέζικου ΚΚ ευχαρίστησε θερμά για τη διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση του ΚΚΕ και ενημέρωσε για την πολύ δύσκολη κατάσταση που περνάει ο λαός του Λιβάνου από τις στρατιωτικές επιθέσεις των Ισραηλινών, που πλήττουν αμάχους. Σήμερα, ανέφερε, θύματα της βαρβαρότητας ήταν 110 παιδιά και άλλοι 150 άμαχοι πολίτες.

Εκανε έκκληση για αποστολή φαρμάκων και άλλου υλικού για την ανακούφιση του λιβανέζικου λαού.

To KKE θα ανταποκριθεί με όλες τις δυνάμεις του σε συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λιβανέζικο λαό από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η καταδίκη του Ισραήλ είναι το ελάχιστο

Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε εκτενώς στο έγκλημα σε βάρος των λαών από το Ισραήλ στη συνέντευξη Τύπου χτες. Τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

Πρόκειται για έναν πόλεμο κατακτητικό - επεκτατικό από το Ισραήλ που είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο. Ολη αυτή η ιστορία εντάσσεται στο λεγόμενο σχέδιο Μπους για τον λεγόμενο «εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής». Ενα σχέδιο που εκπόνησαν οι ΗΠΑ, έγινε ντοκουμέντο του ΝΑΤΟ και έχει εγκριθεί από την ΕΕ. Είναι κατακτητικός πόλεμος και θεωρούμε ότι καμία κυβέρνηση, καμία προοδευτική δύναμη δεν μπορεί να κάνει λόγο για τα όποια προσχήματα προβάλλονται για να δικαιολογήσουν αυτόν τον πόλεμο. Ο κατακτητής πάντα έχει προσχήματα.

Με αυτή την έννοια, θα έλεγα ότι μπορούμε να διαχωρίσουμε αυτούς που είναι στο ένα στρατόπεδο, που ενεργούν για τον πόλεμο ή τον στηρίζουν και τον ανέχονται. Αυτοί που είναι στο πρώτο στρατόπεδο, είναι αυτοί που πραγματοποιούν τον πόλεμο και προβάλλουν τα προσχήματα, αλλά και εκείνοι οι οποίοι λένε ότι έπρεπε να υπάρχει πολιτική πρόληψης, να προλάβουμε τον πόλεμο και εν πάση περιπτώσει καλούν σε συνεννόηση και με ειρηνικά μέσα. Δηλαδή, όταν ένας κατακτητής μπει στο σπίτι μας και το καταλάβει, τότε πρέπει να έρθουμε εμείς σε συνεννόηση μαζί του; Για ποιο πράγμα; Αν θα κρατήσουμε την εξώπορτα να μπαινοβγαίνουμε;

Δεν είμαστε φιλοπόλεμοι, αλλά πρέπει να πάρεις σαφή θέση εναντίον αυτού που κάνει τον πόλεμο. Μια σαφής καταδίκη του Ισραήλ και των συμμάχων του είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς. Ολοι οι άλλοι, που λένε για διάλογο και συνεννόηση, είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κατάκτηση πρέπει να γίνεται με ειρηνικά μέσα. Κατάκτηση με ειρηνικά μέσα δεν υπάρχει. Ενας μόνο τρόπος υπάρχει να υποταχτεί ένας λαός, να υποταχθούν λαοί.

Και αν θέλουν όλοι αυτοί οι κύριοι να σταματήσει ο πόλεμος, πρέπει να αναγνωρίσουν τις πραγματικές ευθύνες και την αιτία του πολέμου. Δεν περιμένουμε βέβαια αυτό να το κάνουν οι ΗΠΑ ή ο κ. Σολάνα. Αλλά οφείλουμε να πούμε για άλλη μια φορά ότι η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι μια στάση ανοχής στον πόλεμο, βάζει τον θύτη και το θύμα στην ίδια μοίρα.

Τα ίδια περίπου μπορούμε να πούμε σήμερα για τον πρόεδρο και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζονται και ως η δύναμη προεδρίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μας λένε «ειρηνική επίλυση, πρόληψη και διάλογος». Δηλαδή, ο κατακτητής και ο κατακτημένος να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν τι; Οταν σήμερα δεν μπορεί να επισκεφτεί κανείς την ίδια την Παλαιστίνη και τα εδάφη που υποτίθεται ότι τους αναγνωρίζουν ότι είναι δικά τους... Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι κρατείται στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ εκπρόσωπος μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης, η οποία, για να πάει στην Παλαιστίνη, έπρεπε αναγκαστικά να πάει μέσω του Τελ Αβίβ. Σκεφτείτε, δεν υπάρχει πρόσβαση σε μια χώρα που υποτίθεται ότι της αναγνωρίζουν κάποια εδάφη σαν δικά της... Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να αψηφήσουμε όλες αυτές τις απαγορεύσεις των Ισραηλινών και όχι μόνο από μακριά, αλλά και από κοντά να βρεθούμε κοντά στην Παλαιστίνη, στους ανθρώπους στο Λίβανο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα ισραηλινά εγκλήματα και στη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης (2024-08-01 00:00:00.0)
Κύμα συμπαράστασης από μαζικούς φορείς (2006-08-11 00:00:00.0)
Μαζική καταδίκη των δολοφόνων (2006-08-02 00:00:00.0)
Νέα απάντηση στο συνεχιζόμενο έγκλημα (2006-07-29 00:00:00.0)
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ η ισραηλινή επίθεση (2006-07-19 00:00:00.0)
Πολεμική κλιμάκωση (2006-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ