Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τους 54 απαγχονισθέντες πατριώτες

Τους 54 πατριώτες που απαγχονίστηκαν στις 21 Ιούλη 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στο 19ο χιλιόμετρο του δρόμου Αθήνα - Ραφήνα - Μαραθώνας, τίμησαν πλήθους κόσμου, την περασμένη Κυριακή 16 Ιούλη, με μια σεμνή αγωνιστική εκδήλωση μνήμης που οργάνωσε η Αδελφότητα των Οικογενειών των 54 απαγχονισθέντων πατριωτών. Συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων της περιοχής, των τοπικών και νομαρχιακών αρχών και, βέβαια, πολλών παρατημάτων αντιστασιακών οργανώσεων. Πολλοί αντιστασιακοί και φίλοι της Εθνικής Αντίστασης έδωσαν το «παρών».

Οπως τονίστηκε και στις ομιλίες, η ιστορική μνήμη και ο σεβασμός της θυσίας των 54 μαρτύρων πατριωτών - κάτι που αποτελεί εγκληματική παραβίαση των διεθνών κανόνων διεξαγωγής του πολέμου, γιατί οι απαγχονισθέντες είχαν συλληφθεί και κρατούνταν ως όμηροι χωρίς κατηγορία και χωρίς απόφαση, πολλοί με ευθύνη των ταγματασφαλιτών - βοηθά να μένει άσβεστη η δάδα που φωτίζει το παρελθόν και διδάσκει το μέλλον.

Χαιρετισμό από μέρους της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ, απηύθυνε ο Νίκος Στεφανίδης, ο οποίος, καταγγέλλοντας τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και, βέβαια, το έγκλημα που γίνεται στη Μ. Ανατολή με τη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ κατά του Λιβάνου και του παλαιστινιακού λαού, κάλεσε σε κινητοποίηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λαών. Επίσης, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι από τις αντιλαϊκές πολιτικές και τη στάση κυβέρνησης ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να στείλουν το δικό τους μήνυμα καταδίκης και μέσα από τις τοπικές εκλογές.

Στο τέλος της εκδήλωσης, κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων και των αντιστασιακών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ