Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Απαράδεκτη συμφωνία ΗΠΑ - ΕΕ

Εμμένει και υπερασπίζεται η ΕΕ, παρά την ακύρωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, την απαράδεκτη συμφωνία της με τις ΗΠΑ, για την παράδοση στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

Αυτό προκύπτει αναμφισβήτητα από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε σχετική Ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην Ερώτησή του, τόνιζε ότι η ακύρωση της συμφωνίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο «δικαιώνει όσους υποστήριζαν ότι η συμφωνία αυτή παραβιάζει κατάφωρα τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «υπάρχουν όμως και άλλες παρόμοιες συμφωνίες που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ, που εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ και μέσω των οποίων ανταλλάσσονται προσωπικά δεδομένα εν πλήρη μάλιστα αγνοία των ενδιαφερομένων».

Στην απάντησή της, η Επιτροπή υπεραμύνεται της συμφωνίας για την οποία θεωρεί ότι «ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις αρχές που ισχύουν για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων» και επιμένει ότι και μετά την ακύρωσή της «θα έχει το ίδιο περιεχόμενο όπως τα μέτρα που ακυρώθηκαν από το Δικαστήριο», παρέχοντας δήθεν «το ίδιο επίπεδο εγγυήσεων» για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεδομένων των παραπάνω, η Επιτροπή αντιλαμβάνεται ως σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την παράδοση όλων των προσωπικών δεδομένων, ώστε να φακελώνεται κάθε Ευρωπαίος πολίτης από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μόνο και μόνο επειδή ταξιδεύει εκεί!!

Μάλιστα, η Επιτροπή με προκλητικότητα δηλώνει ότι «δε γνωρίζει άλλες παρόμοιες συμφωνίες με τις ΗΠΑ», τη στιγμή που έχει «βουίξει ο κόσμος» για τις πτήσεις των ιπτάμενων φυλακών, τις απαγωγές Ευρωπαίων πολιτών σε ευρωπαϊκό έδαφος από τη CIA και την παράδοση όλων των στοιχείων τραπεζικών συναλλαγών εκατομμυρίων Ευρωπαίων από την εταιρεία SWIFT στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, με τη συνεργασία και συμμετοχή των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ.

Με την απάντηση της Επιτροπής αποκαλύπτεται γι' ακόμη μία φορά ότι ο πραγματικός στόχος της συνεργασίας ΕΕ - ΗΠΑ «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» είναι ο δραστικός περιορισμός των κατακτημένων, με μακρόχρονους αγώνες των λαών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ