Τρίτη 18 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΡΟΔΙΝΑ

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΚΛΑΦΤΟΙ...«Το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε χθες η Χεζμπολάχ εναντίον της Χάιφας, σκοτώνοντας συνολικά οκτώ Ισραηλινούς, απέδειξε πως το οπλοστάσιο της λιβανικής οργάνωσης είναι πολύ πιο ισχυρό απ' ό,τι θεωρούσε το ισραηλινό Επιτελείο. Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα εικάζουν πως η Χεζμπολάχ διαθέτει πυραύλους ικανούς να πλήξουν όχι μόνο το Τελ Αβίβ, αλλά και την Ιερουσαλήμ» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΤΑ ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ: «Υποτίθεται ότι ο στόχος της ισραηλινής κυβέρνησης Ολμέρτ στη Γάζα και το Νότιο Λίβανο είναι η κατοχύρωση της ασφάλειας της ισραηλινής επικράτειας, ώστε να προχωρήσει στη μονομερή απεμπλοκή από το μεγαλύτερο τμήμα της Δυτικής Οχθης. Μια αιματηρή εκκαθάριση της Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο και ένα σκληρό πλήγμα στη Συρία θα φέρουν, όπως είδαμε, την Τεχεράνη στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης και θα δημιουργήσουν ένα περιφερειακό σκηνικό, που όχι μόνο θα καταστήσει ανέφικτη την απεμπλοκή από τη Δυτική Οχθη, αλλά θα ακυρώνει και την απαγκίστρωση του Ισραήλ από τη Γάζα. Με δυο λόγια, η επιστροφή στην πολιτική Σαρόν του 1982 θα οδηγήσει σε ναυάγιο τη στρατηγική που χάραξε ο Σαρόν ως πρωθυπουργός το 2004. Το Ισραήλ θα κερδίσει μια τακτική νίκη, αλλά θα χάσει κάθε δυνατότητα μονομερών πρωτοβουλιών, που θα κατοχυρώνουν τετελεσμένα σύμφωνα με τα ζωτικά του συμφέροντα» (ο Γιώργος Καπόπουλος στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

«ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ»: «"Εάν κάποιος φέρει μια πρόταση - εντός βέβαια του πλαισίου μιας ευρωπαϊκής αντίληψης για το πανεπιστήμιο - που να προσθέτει στις προτάσεις της κυβέρνησης ή να είναι καλύτερη, σας δίνω το λόγο μου ότι όχι μόνο θα τη δεχτώ, αλλά θα δηλώσω δημοσίως ποιος την έκανε και θα τον συγχαρώ" ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ