Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Τέχνη και εισιτήριο

Επιστροφή ολοταχώς προς τα πίσω! Στα 1954, όταν γυρίστηκε η θαυμάσια ταινία του Κέντζι Μιζογκούτσι «Ο Επιστάτης Σάνσο». Οι καινούριες ταινίες της βδομάδας μόνο καινούριες δεν είναι. Καινούριες, βέβαια, με την έννοια να έχουν κάτι νέο να προσθέσουν στην ιστορία της 7ης τέχνης. «Επιστάτης», λοιπόν!

Μια απλώς συμπαθητική κατασκοπευτική ταινία οι «Ημέρες Σεπτεμβρίου», του Σαντιάγκο Αμιγκορένα. Τίποτα άλλο, όμως! Μονοδιάστατο και άδικο για τον Λέοναρντ Κοέν, το ντοκιμαντέρ του Λίαν Λάνσον «Leonard Cohen: I' M Your Man». Κωμωδία για χαζά Αμερικανάκια η ταινία των Αντονι & Τζο Ρούσο, «Στους Δυο Τρίτος Δε Χωρεί». Το ίδιο ισχύει και για την ταινία του Αϊβαν Ράιτμαν «My Super Ex-Girlfriend». Ενα, ακόμα, ανόητο θρίλερ το «Stay Alive», του Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ. Και τέλος, το θορυβώδες, και με αρκετές αρετές, «κινούμενο σχέδιο» του Τζον Λάσιτερ, «Αυτοκίνητα».

Και μια παρατήρηση: Τρεις από τις επτά ταινίες βγαίνουν στους κινηματογράφους με τους αγγλικούς τίτλους τους. Είναι φανερό, κάποιοι μας θεωρούν προτεκτοράτο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ