Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
O εργάτης πρέπει να ψηφίσει για το μεροκάματο

Ο Γ. Μαυρίκος μιλά με εργαζόμενους
Ο Γ. Μαυρίκος μιλά με εργαζόμενους
Η ΝΑΣ με τη δράση της αποδεικνύει για ποια συμφέροντα αγωνίζεται. Συνεχίζει να επισκέπτεται χώρους δουλιάς και τονίζει πως είναι «στο χέρι των εργατών και με την ψήφο τους να διευκολύνουν ή να δυσκολέψουν την κατάσταση που βιώνουν». Τα παραπάνω αποτελούν το «στίγμα» των δύο περιοδειών που πραγματοποίησε, χτες, ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης του συνδυασμού, στο σιδηροδρομικό κέντρο Αθήνας και το εργοστάσιο υποδημάτων «Ελίτ».

«Δεν μπορεί», τόνισε, «ένας εργάτης, να μην ψηφίσει για το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, για το μεροκάματο». Επισήμανε, μάλιστα, πως δεν είναι τυχαίο που «οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δε βρίσκονται ποτέ σε λαϊκή κινητοποίηση», γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τους εργαζόμενους και να τους δείξει ποια συμφέροντα υπηρετούν.

Αντίθετα, η ΝΑΣ και οι δυνάμεις που τη στηρίζουν «ήταν και θα είναι στην πρώτη γραμμή για να υπερασπίζουν τα λαϊκά συμφέροντα». Και κάλεσε τους εργαζόμενους να συνυπολογίσουν πως «μετά την απομάκρυνση απ' το ...ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», σημειώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως πρέπει να σκεφτούν, πριν την κάλπη, «τι μέλλον ετοιμάζεται για τα παιδιά τους και να πράξουν αναλόγως».

Στο εργοστάσιο «Ελίτ», ο Γ. Μαυρίκος σημείωσε ότι «εάν οι εργαζόμενοι αδιαφορούν και στηρίζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους στρώνουν το χαλί για να συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική». Προσέθεσε πως «δεν μπορεί οι εργάτες να ψηφίζουν το ίδιο κόμματα με τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτοί ξέρουν γιατί τους ψηφίζουν».

Σχολιάζοντας τα περί τοπικο - αυτοδιοικητικών κριτηρίων, υπογράμμισε πως «δεν μπορεί, ένας εργάτης, να μην σκεφτεί σε αυτές τις εκλογές πως το μεροκάματο είναι στα 27,5 ευρώ και να ψηφίσει μόνο για το κατά πόσο είναι καθαρός ο δρόμος. Εάν σε μια οικογένεια οι τρεις απ' τους τέσσερις είναι άνεργοι, τι να τον κάνουν τον καθαρό δρόμο»... Στην περιοδεία συμμετείχε και η υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος Βάσω Μάμαλη, πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ