Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ»
Μια θέση καλύπτεται μετά από δυο χρόνια!

Τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό διαπίστωσε στη διάρκεια χτεσινής περιοδείας του στο δερματολογικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη» Σπύρος Χαλβατζής. Μαζί του στην περιοδεία ήταν η υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ματζουράτος και Φανή Χατζηκώντζιου και οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Παναγιώτης Μακρής και Τατιάνα Ευαγγελοπούλου.

Ο Σπ. Χαλβατζής και η κοινή αντιπροσωπεία περιόδευσαν στους χώρους του νοσοκομείου, το οποίο είναι χτισμένο από το 1900, όπου οι εργαζόμενοι στάθηκαν κύρια στην έλλειψη προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας: «Εμείς δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να δουλέψουμε παραπάνω», έλεγαν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι. «Ηδη δουλεύουμε πάνω από τις δυνάμεις μας». Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως ενημέρωναν γιατροί τον υποψήφιο δήμαρχο, «μια θέση προσωπικού που προκηρύσσεται σήμερα, καλύπτεται μετά από δύο χρόνια!». Οι ειδικευόμενοι γιατροί στο νοσοκομείο σημείωναν από την πλευρά τους, ότι «δουλεύουμε με απαράδεκτος μισθούς για νέους επιστήμονες».

Ο υποψήφιος δήμαρχος, μιλώντας στους εργαζόμενους, στάθηκε στις ευθύνες των κυβερνήσεων: «Υπάρχει και εδώ η συνειδητή επιλογή των αστικών δυνάμεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υποβαθμίζουν σταθερά τη δημόσια υγεία για να ενισχύσουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας». Αναφερόμενος στους πανεπιστημιακούς γιατρούς είπε: «Ζητάμε να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Αν θέλουμε πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην ιατρική, αν θέλουμε παροχή υψηλής ποιότητας υγείας και ειδικότερα σε αυτά τα εξειδικευμένα νοσοκομεία, δεν μπορεί να αποδεχόμαστε αυτή τη λογική: Να είναι ολίγον ιατροί, ολίγον καθηγητές και ολίγον επιχειρηματίες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ