Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δεν έχουν τέλος τα ψηφοθηρικά τεχνάσματα

Καταγγελία της ΝΕ της ΠΕΑΕΑ Πειραιά και γύρω δήμων

Δεν έχει τέλος, φαίνεται, η ψηφοθηρική εκστρατεία του νομάρχη Πειραιά και έφτασε μέχρι το σημείο, αύριο Παρασκευή, να διοργανώσει φιέστα στον πολυχώρο «Απόλλωνα» στα Καμίνια, προκειμένου να απονείμει αγωνιστικά μετάλλια στους αντιστασιακούς.

Την προεκλογική αυτή κίνηση του νομάρχη καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Πειραιά της ΠΕΑΕΑ που αποτελείται από τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ των Δήμων Πειραιά, Κερατσινίου, Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Δραπετσώνας. «Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και καταδικάζουμε, επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι αγωνιστές της ΠΕΑΕΑ, την προεκλογική φιέστα που οργανώνει ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας, καλώντας αντιστασιακούς, ζωντανούς και πεθαμένους, να παραλάβουν τα αγωνιστικά τους μετάλλια».

«Τους τα χαρίζει, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, λες και τα μετάλλια τα χαρίζει ο νομάρχης ή οι πολιτικοί του πρόγονοι. Τα μετάλλια, οι αγωνιστές τα κατέκτησαν παλεύοντας μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ, που οργανωτής, καθοδηγητής και κύριος αιμοδότης ήταν το ΚΚΕ». Παρακάτω διευκρινίζεται πως ποτέ άλλοτε τα μετάλλια δε μοιράζονταν από τον εκάστοτε νομάρχη. Τα παραλάμβαναν από τη Νομαρχία οι πρόεδροι των παραρτημάτων και τα μοίραζαν στους αγωνιστές που ήταν στο παράρτημά τους.

«Ρωτάμε τον κ. νομάρχη, καταλήγει η ανακοίνωση, τι έκανε αυτός και το κόμμα του για τη λύση των προβλημάτων των αντιστασιακών; Ασφαλώς τίποτα. Γι' αυτό καλούμε τους αντιστασιακούς και τους συγγενείς των νεκρών αγωνιστών να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή του νομάρχη και να του γυρίσουν την πλάτη στις ερχόμενες δημοτικές και δημοτικές εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ