Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΑΝΤΟΝΙ & ΤΖΟ ΡΟΥΣΟ
Στους δύο τρίτος δε χωρεί

Η ταινία «Στους Δυο Τρίτος Δε Χωρεί» σίγουρα προσβάλλει τη νοημοσύνη σου! Ομως, το κάνει αυτό, με έναν τρόπο που δεν της κρατάς κακία! Ολα τα αφελή, και είναι πολλά αυτά, σχεδόν ότιδήποτε περιέχει η ταινία είναι αφελές, που συμβαίνουν στην οθόνη, συμβαίνουν μαλακά, χωρίς φωνές. Ξέρετε από αυτές τις φωνές, τις στριγκλιές καλύτερα, που συναντάμε, κατά κόρον, στις περισσότερες αμερικάνικες ταινίες του είδους.

Το γεγονός ότι δε φωνάζει, δε σημαίνει, βέβαια, πως κάνει λιγότερο κακό! Πάντως, ό,τι και να λέγεται, όποια δικαιολογία και να προβάλλεται, το πνευματικό επίπεδο της αμερικάνικης κοινωνίας, ιδιαίτερα της επαρχιακής αμερικάνικης κοινωνίας, είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Καταναλώνει προϊόντα με πολλά λιπαρά, όπως η συγκεκριμένη ταινία, ας πούμε, με αποτέλεσμα να έχει διαρκώς βουλωμένες τις αρτηρίες της, να μην κυκλοφορεί ελεύθερα το οξυγόνο στο αίμα της, να παραμυθιάζεται εύκολα, να εγκρίνει, διά της σιωπής της έστω, όλα τα παράνομα και ανατριχιαστικά που κάνει η χώρα της!

Εγώ, τουλάχιστον, τέτοιες σκέψεις έκανα, παρακολουθώντας τη συγκεκριμένη «οικογενειακή "διδακτική" κωμωδία»! Μια «κωμωδία» πέρα για πέρα χαζή. Οπου πλούσιος πατέρας εχθρεύεται τον εργατικό και τίμιο γαμπρό του. Εκείνος οδηγείται στην αποδοχή και στην ήττα. Ομως, ο κουμπάρος, ένας σύγχρονος Αμερικάνος ...Διογένης, στέκεται ο από μηχανής θεός. Με τη «φιλοσοφημένη» παρέμβασή του βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Το happy end, όπως αντιλαμβάνεστε, πέφτει όμοια ταφόπλακα στο τέλος της ταινίας.

Παίζουν: Ματ Ντίλον, Κέιτ Χάντσον, Οουεν Γουίλσον και ο Μάικλ Ντάγκλας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ