Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Μίζερη και αντεργατική η κυβερνητική στάση

Ως μίζερη χαρακτηρίζουν τη στάση της κυβέρνησης οι 5.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες, τόσο για την προστασία των δασών και των περιουσιών που απειλούνται από τις δασικές πυρκαγιές όσο και για τη συνέχιση της πολιτικής που τους καθιστά εργασιακά όμηρους.

Ωστόσο, όσον αφορά το ρόλο τους, απάντηση δίνει και δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Αυγούστου και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης και Διάσωσης. Σύμφωνα με αυτή, το 88% τίθεται υπέρ της μονιμοποίησής τους και το 96,3% των ερωτηθέντων επισημαίνει πως πρέπει να αναγνωριστεί το επάγγελμα του πυροσβέστη - είτε εποχικού είτε μόνιμου - ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Παράλληλα, το 87,2% αναγνωρίζει και εμπιστεύεται το έργο της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι αποδείχτηκε περίτρανα φέτος πως από πλευράς κυβέρνησης τα μέτρα πρόληψης ήταν μηδαμινά. Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε το γεγονός ότι στην Κασσάνδρα, αυτή τη χρονιά, υπήρχαν 500 τόνοι καύσιμης ύλης ανά εκτάριο, λόγω της επισκεψιμότητας της περιοχής. Αντί λοιπόν να δοθούν χρήματα στις περιφέρειες για καθαρισμούς δρόμων, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και άλλων τέτοιων μέτρων, δόθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών στους υπερχρεωμένους δήμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ