Πέμπτη 13 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαλυπτική...

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που συζητείται στη Βουλή, υπάρχει και διάταξη που προβλέπει τη θέσπιση πλαφόν 2,5% στα δίδακτρα, στα ιδιωτικά σχολεία.

Εάν νομίζει κάποιος ότι το πλαφόν αυτό τίθεται μήπως και περιοριστεί κάπως η αισχροκέρδεια των εμπόρων της Παιδείας, είναι γελασμένος.

Το κίνητρο και ο στόχος του πλαφόν είναι να καταστεί η ιδιωτική εκπαίδευση προσιτή στον κόσμο, δηλαδή να βοηθηθούν οι σχολάρχες να αποκτήσουν καινούρια πελατεία σε βάρος των δημοσίων σχολείων.

Ποιος τα λέει αυτά; Μα η αρμόδια υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Αποστολάκη η οποία μιλώντας για την εν λόγω διάταξη ήταν αποκαλυπτική:

«Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης με τις ρυθμίσεις της και τις παρεμβάσεις της, να καθιστά προσιτή την ιδιωτική εκπαίδευση για το σύνολο των πολιτών που επιθυμούν για λόγους στους οποίους αναφέρθηκαν και άλλοι συνάδελφοι και που δεν αφορά μόνο το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης από τα δημόσια σχολεία, να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Αυτός ήταν ο στόχος και το κίνητρό μας».

Εμείς δε χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα άλλο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ