Πέμπτη 13 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... της κυβέρνησης...

Οι κατευθύνσεις, βέβαια, στις οποίες θα κινηθούν οι σημερινές κυβερνητικές αποφάσεις δεν είναι άγνωστες. Ηδη, όλες οι εφημερίδες - και ο «Ρ» - έχουν γράψει γι' αυτές. Διαβάστε, λοιπόν, ποιες κατευθύνσεις θα φέρουν «σοκ στις πολιτικές» της κυβέρνησης και θα... καταπολεμήσουν την ανεργία, όπως τις γράφει η χτεσινή «Καθημερινή»:

«1. Να επιτραπεί στις επιχειρήσεις να ρυθμίζουν, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συνδικάτων, το χρόνο εργασίας σε περιόδους παραγωγικής αιχμής. Να μπορούν δηλαδή ν' αυξάνουν τον ημερήσιο χρόνο εργασίας, π.χ. στις 10 ώρες κατά τους θερινούς μήνες και να τον μειώνουν τους χειμερινούς, είτε με τη μορφή αδειών είτε με τη μορφή μειωμένου ωραρίου. Ουσιαστικά το μέτρο αναιρεί το οκτάωρο και οδηγεί σε παράκαμψη του μηχανισμού των υπερωριών και της υπερεργασίας κατά τις περιόδους παραγωγικής έντασης.

2. Να επεκταθεί η εφαρμογή της μερικής απασχόλησης και στο Δημόσιο...

3. Να γίνει πιο ευέλικτος ο μηχανισμός των απολύσεων για τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 150 εργαζομένους. Να επιτραπούν, δηλαδή, μέχρι πέντε απολύσεις το μήνα, όπως ισχύει και για τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 50 εργαζόμενους...

4. Να μειωθούν μέσω κρατικής επιδότησης οι εργοδοτικές εισφορές μέχρι και 25% στις περιπτώσεις πρόσληψης ανειδίκευτων...».

Οπως βλέπετε, όλα τα παραπάνω μέτρα, ένα προς ένα, πλημμυρίζουν από αγωνία για την τύχη των ανέργων και για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλιάς και αμοιβής όσων εργάζονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ